Pubalgia de Efort

Extras din referat Cum descarc?

2. Date clinice
DIAGNOSTIC CLINIC: pubalgie de efort
Pubalgia este o boala de suprasolicitare locoregionalaa declansata cu ocazia cresterii efortului fizic in sporturile care solicita specific si exagerat simfiza pubiana.
Pubisul este o veritabila intersectie unde trebuiesc echilibrate un ansamblu de solicitari de origine articulara,  musculara sau de postura.
Articulatta interpubiana este o amfiartroza compusa din suprafete articulare acoperite de cartilaj. Intervalul care le separa, in forma de con cu baza orientata anterior, este ocupat de un ligament interosos care are aceeasi structura si asiguraa aceeasi  functie ca si discurile intervertrebrala: constituit dintr-o parte periferica fibroasa, densa si rezistenta si dintr-o zona centrala moale. Acest disc interarticular este capabil sa se deformeze si sa amortizeze forte de tractiune, compresie, forfecare, flexie si torsiune


Fisiere in arhiva (1):

  • Pubalgia de Efort.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!