Limbajul Gesturilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Comunicarea prin limbajul trupului exista din cele mai vechi timpuri, dar analiza lui stiintifica a inceput abia in ultimii douazeci de ani. El a devenit popular in anii 70. Pana la sfarsitul acestui secol, va fi descoperit in intreaga lume si sunt sigur ca impactul si insemnatatea lui asupra comunicarii umane vor deveni elemente constitutive ale instructiei oficiale. Cartea de lata este conceputa ca o introducere la limbajul trupului si as dori sa-i indemn pe cititorii ei sa adune noi cunostinte legate de aceasta tema, atat prin cercetari si experiente proprii, cat si cu ajutorul exemplelor furnizate.

In ultima instanta, viata sociala va fi terenul cel mai corespunzator pentru asemenea investigatii si testari. Observarea constienta a propriilor noastre actiuni, precum si ale altora este calea cea mai potrivita pentru a intelege mai bine metodele de comunicare ale celei mai complexe si mai interesante fiinte de pe glob - omul.

In cele ce urmeaza ne vom ocupa de diferite situatii, mai cu seama din lumea afacerilor, aratand in ce fel apar grupurile de gesturi si semnale ale truplui, si imprejurarile care pot afecta interpretarea lor.

Precizari privind intelegerea temei Apropiindu-ne de sfarsitul secolului XX, suntem martorii aparitiei unui nou tip de om de stiinta, cel din domeniul comunicarilor non-verbale. Tot asa cum ornitologul se delecteaza observand pasarile si comportamentul lor, specialistul in comunicari non-verbale urmareste cu pasiune semnele si semnalele non-vcrbale ale fiintelor umane. El le supune observatiei peste tot unde indivizi intra in interrelatii - in timpul indeplinirii indatoririlor sociale, pe plaja, la televizor, in birouri. El este un cercetator al comportamentului uman si doreste sa cunoasca modul cum procedeaza ceilalti oameni, pentru a afla astfel cat mai multe despre el insusi si despre posibilitatile imbunatatirii relatiilor sale cu ceilalti oameni.

Este aproape incredibil ca in decursul evolutiei umane de mai bine de un milion de ani, aspectele non-verbale ale comunicarii au inceput sa fie studiate mai intens abia in anii 60, iar publicul a luat cunostinta de existenta acestora numai in 1970, o data cu aparitia cartii lui Julius Fast despre limbajul trupului. Ea a fost un rezumat al muncii depuse pana atunci de savantii behavioristi in domeniul comunicarii non-verbale, dar multi dintre semenii nostri nu au aflat nici astazi de existenta limbajului trupului si cu atat mai putin de importanta acestuia in viata lor.

Charlie Chaplin si multi alti actori ai filmului mut au fost pionierii folosirii cu indemanare a comunicarii non-verbaie, aceasta a fost pe atunci singura metoda disponibila a ecranului. Fiecare actor era considerat bun sau rau in masura in care izbutea sa utilizeze gesturile si alte semnale ale trupului pentru a comunica eficient. Cand filmul vorbit a devenit popular, iar aspectelor non-verbale ale jocului li s-a acordau mai putina atentie, multi actori ai filmului mut au intrat in ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Limbajul Gesturilor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
5 233 cuvinte
Nr caractere:
23 707 caractere
Marime:
30.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Anatomie
Predat:
la gimnaziu
Sus!