Hematocritul

Extras din referat Cum descarc?

Sangele este format din plasma si elemente figurate.Sangele indeplineste in organism o serie de functii importante:
-functia respiratorie-sangele transport O2 de la plamani la tesuturile si CO2 de la tesuturi la plamani,printr-un complex de fenomene fizico+chimice
-functia nutritiva-transporta substantele nutritive din alimente(acizi aminati,grasimi neuter,monozaharide,etc.) de la intestine la diferite tesuturi.etc.
Volumul sanguine reprezinta 8% din greutatea corpului,iar volumul plasmei 4%.Rapotul dintre plasma si elementele figurate se determina cu ajutorul hematocritului.
HEMATOCRITUL (Ht)
-date generale-
Hematocritu este un test care masoara procentul de sange,care este format din cellule rosii din sange.
Nivelurile critice scazute sau  ridicate,trebuie adus in atentia medicului sau al asistentei.Deciziile de transfuzie a saangelui se bazeaza pe rezultatele testelor de laborator,inclusiv cele ale hematocritului.In general,transfuziile nu se considera necesare daca hematocritul este mai mare de 21%.Hematocritul este,de asemenea.utilizat ca un ghid pentru numarul transfuziilor necesare.Fiecare unitate de masa eritrocitara  administrate unui adult este de asteptat sa creasca hematocritul cu aproximativ 3% la 4%.


Fisiere in arhiva (1):

  • Hematocritul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!