Bolile Respiratorii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La bolile sistemului de respiratie se refera: bronsitele, pneumoniile, pneumoscleroza si amfizema, astma bronsica, bolile cronice nespecifice si bolile cronice purotoaze ale plaminilor, pleuroziile, parazitozele (actinomicoza, echinococoza) si bolile profesionale.

Aprinderea de plimini (pneumonia) poate fi lobara sau bronhocumonie. Pneumonia lobara ataca una, doua parti, uneori plaminul intreg si chiar pe ambii. La bronhopneumonie, procesul inflamatoriu cuprinde portiuni limitate ale plaminilor. Pneumonia se dezvolta acut in rezultatul supraracorii, micsorarii fortelor de aparare ale organismului si contagiunilor, carora le este favorabila extenuarea. Apare tusa, initial seaca, apoi cu flegma de culoare ruginie, frisoane cu cresterea temperaturii corpului pina la 40 C, respiratia intetita, dureri in coaste, slabiciune generala brusca, micsorarea, iar uneori deplina absenta a poftei de mincare, pierderea capacitatii de munca. In cazul aparitiei acestor simptoame bolnavul urmeaza a fi imediat culcat in pat, sa se cheme medicul care va prescrie tratamentul. In cazul adresarii oportune medicului si tratamentului, aceasta poala este curabila; in cazul tentativei de autotratament si adresare tirzie dupa ajutor medical, ea progreseaza, pot aparea complicatii periculoase vietii (pneumoscleroza, emfizema pulmonara s. a.). La masurile de profilaxie se refera calirea organismului, cultura fizica rationala. Urmeaza a ne pazi de supraracire, a respecta regimul muncii si odihnei.

Bronsitele (acute si cronice) sint boli ale trunchiului bronhial sau cailor aerifere ale plaminilor aparute ca urmare a supraracirii, racelii, gripei s. a. In ultimele decenii se remarca cresterea considerabila a imbolnavirii de bronsita acuta si in special cronica, fapt legat de poluarea atmosferei cu gaze daunatoare si cu particule de praf, deprinderea de a fuma tutun ceea ce este foarte periculos la virsta adolescentei si tineretei. Un fapt negativ este alergizarea si micsorarea in legatura cu aceasta a fortelor de aparare ale organismului, cresterea frecventei epidemiilor de gripa. Bronsita constituie o problema social-medicala de prima importanta si pe drept este considerata boala secolului in rind cu boala ischemica a inimii. Cel mai des bronsita acuta este precedata de boli repetate prost lecuite ale cailor superioare de respiratie, inclusiv traheita. Bolnavii se pling de tusa, (initial seaca cu flegma neinsemnata, viscoasa, mai tirziu ea devine abundenta, deseori mucilaginos-puroioasa, galbena, se scuipa usor). Uneori se remarca subfebrilitatea (temperatura corpului este de 37, 5-38 C) pe parcursul a 3-4 zile, slabiciune, dureri ale muschilor, voce ragusita, respiratia repetata. Pentru insanatosirea completa si deplina urmeaza a se adresa la timp medicului, a respecta regimul si tratamentul prescris de catre medic. Sint eficace inhalatiile, sinapismele, consumarea abundenta de bauturi fierbinti (spre exemplu, lapte fierbinte cu bicarbonat de sodiu sau apa gazoasa). ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bolile Respiratorii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 058 cuvinte
Nr caractere:
5 804 caractere
Marime:
10.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Anatomie
Tag-uri:
plamani, boli, afectiuni
Predat:
la gimnaziu
Sus!