Anatomia nasului

Extras din referat Cum descarc?

Nasul e alcatuit din nasul extern si in spatele lui, cavitatea nazala. Nasul extern, care se defineste ca o proeminenta mediana, in mijlocul fetei si adaposteste o parte din cavitatea nazala. Cavitatea nazala se intinde in profunzime, prin maxilarul superior pana in portiunea nazala a faringelui. Practic, nasul extern, protejeaza la suprafata, cavitatea nazala. Nasul extern e limitat in sus, de scobitura glabelara, in jos de orizontala dusa imediat sub septul nazal, iar in laterale de santurile nasogeniene. Forma nasului extern e cea a unei piramite trunghiulare, cu baza in jos si varful in sus. Nasul are o radacina, sub glabela (spatiul dintre sprancene), dosul nasului, format de cele doua fete laterale care se unesc anterior intr-o margine ascutita sau turtita, care se termina in varful nasului. El mai are aripile nasului, care sunt puternic arcuite si delimiteaza cele doua nari, separate prin septul membranos al nasului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Anatomia nasului.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!