Analizatorul Cutanat

Extras din referat Cum descarc?

Sistemul nervos isi indeplineste rolul de integrare a organismului in mediul inconjurator si de coordonare a functiilor organelor interne pe baza informatiilor receptionate din mediul extern si din mediul intern. Structurile anatomice care realizeaza aceste functii se numesc analizatori.
Analizatorii (organele de simt) sunt formatiuni anatomo-functionale complexe prin care sistemul nervos central receptioneaza informatiile din mediul extern sau intern, le conduce si le transforma in senzatii specifice; astfel ei reprezinta canalele informationale ale sistemului nervos, ei contribuie la realizarea integrarii organismului intr-un tot unitar si in acelasi timp, in mediul inconjurator.
Analizatorul cutanat este format din:
- componenta periferica - de receptie;
- componenta intermediara - de conducere a informatiei;
- componenta centrala - de integrare a informatiei si stabilire a deciziei.
ANALIZATORUL CUTANAT
Analizatorul cutanat,pielea este organul conjunctivo-epitelial, care acopera integral suprafata organismului si se continua cu mucoase la nivelul orificiilor. In piele se afla un numar mare de receptori foarte sensibili, care au rolul de a sesiza diferentele intre cald si rece, apasare, mangaiere, durere Pielea reuneste in sine, creatie si protectie, frumusete si sanatate. Ea este strans legata de toate organele si de organism in ansamblu. De noi depinde cum arata si va arata ea.
Pielea este cel mai mare organ pe care il are organismul uman. greutate ~5 kg, suprafata de aprox 1,75 m2 Ea are structura si fiziologie proprie. Ea apara tesuturile si organele interne de actiunea mediului extern.
Pielea este constituita din trei straturi: epiderm, derm si hipoderm (fig nr.1).
-- Epidermul este un tesut epitelial pluristratificat cheratinizat. In stratul bazal se afla melanocite, care secreta melanina, cu rol fotoprotector.
-- Dermul este un tesut conjunctiv dens. La con?tactul cu membrana bazala prezinta papile dermice. Stratul profund este cel mai rezistent datorita fibrelor de colagen, reticulina si elastice prezente aici.
Amprentele digitale, utilizate in criminalistica, reprezinta imaginea dispunerii papilelor dermice digitale, caracteristice fiecarui individ.
-- Hipodermul este un tesut conjunctiv lax, cu grupuri de adipocite. Depoziteaza trigliceride, rezerva de grasime subcutana a organismului.
Vascularizatia este mai densa in stratul papilar al dermului si in portiunea subdermica


Fisiere in arhiva (1):

  • Analizatorul Cutanat.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!