Adenomul de prostată

Extras din referat

Adenomul de Prostata 
Prostatei, adenomul de prostata este o afectiune masculina ce afecteaza marea majoritate a barbatilor, incepand cu varsta de 50 de ani. Se manifesta printr-o marire anormala a prostatei, glanda situata sub vezica urinara si care inconjoara uretra. Modificarea patologica a dimensiunilor prostatei este in general de natura benigna, formatiunile canceroase ale prostatei fiind localizate in general in zona periferica a glandei. 
Din cauza modificarilor structurale, prostata va exercita presiune asupra uretrei ingreunand procesul de mictiune. Din acest motiv, jetul de urina va deveni mai slab, urinarea se intrerupe reperat, pentru ca, spre sfarsitul mictiunii, urina sa fie eliminata sub forma de picaturi. Urinarea este insotita de durere sau de o senzatie de arsura. Creste frecventa urinarilor, mai ales in timpul noptii (nicturie). Se amplifica senzatia de urinare, perceputa de bolnav ca o nevoie urgenta de urinare. Unele persoane pot elimina involuntar cantitati mici de urina. Pe masura ce prostata isi mareste volumul vezica urinara nu se mai goleste complet, crescand riscul infectiilor la nivelul tractului urinar. Poate fi prezenta si hematuria (urinare insotita de sange) daca se produc leziuni ale tractului urinar.
Netratat, adenomul de prostata produce infectii ale tractului urinar, retentia acuta de urina, litiaza renala, insuficienta renala.
Prostata indeplineste si functii in cadrul sistemului de reproducere masculin, secretand un lichid albicios ce intra in compozitia spermei, o enzima ce converteste testosteronul in dihidrotestosteron (hormon masculin cu influenta majora in activitatea prostatei) si o substanta cu proprietati antibacteriene. Cand se modifica marimea glandei sunt afectate si aceste functii, ceea ce va duce la aparitia tulburarilor de dinamica sexuala sau a impotentei. 
Cauze
Activitatea prostatei implica si eliminarea toxinelor si a celulelor moarte din organism. Sub actiunea unor factori diversi precum infectii renale, boli cu transmisie sexuala, sedentarism, expunere prelungita la temperaturi joase, etc, caile de eliminare a celulelor moarte si a toxinelor se blocheaza. Prostata isi va modifica structura si forma din cauza depozitarii acestor toxine si reziduuri celulare. 
Tratament
Tratamentul adenomului de prostata readuce prostata la dimensiuni normale prin eliminarea rezidurilor celulare si a toxinelor acumulate. Pentru a obtine aceste obiective, se intensifica schimburile metabolice locale si se deblocheaza caile de eliminare a toxinelor si a celulelor moarte. Prin cresterea aportului de oxigen la nivel celular, procesul de eliminare a toxinelor si a celulelor moarte este intensificat.
Tratamentul implica administrarea anumitor formule fitoterapeutice, sub forma de extracte hidroalcoolice din plante medicinale si proceduri de acupunctura, termoterapie tibetana sau helatioterapie. 
DISFUNCTIONALITATI SEXUALE: CAUZE SI TRATAMENT
Specialistii in medicina traditionala cunosc de zeci de mii de ani ca actul sexual este un proces energetic. Actul sexual, ca si tratament indicat de catre specialistul nostru, va va elibera de emotii negative si va va directiona spre liniste si armonie.
Din evul mediu se cunoaste ca partenerii sunt obligati sa fie sanatosi din punct de vedere psihic. Emotiile sunt controlate de procesele energetice interne si trebuie echilibrate perfect ca sa dea randamentul asteptat. Energiile echilibrate pot transforma si obligatoriu transforma dorinta bruta in iubire fina si corecta. 
MEDICINA TRADITIONALA: ISTORIE, TRADITIE SI TRATAMENT
In medicina traditionala valoarea cea mai mare o are medicul intern, cel care, cu ajutorul terapeutului, rezolva problema afectiunii. Medicul intern primeste, dupa inceperea tratamentului cu acupunctura si plante, informatii si reactioneaza in consecinta. Cand un bolnav solicita un tratament traditional organismul sau este foarte, foarte dezechilibrat. Acest dezechilibru este mostenit inclusiv de la parinti. De aceea, organele nu lucreaza sincron, ci haotic. Prin inceperea tratamentului se intrerup energiile negative si se creeaza un ciclu pozitiv. De aceea, tratamentul la inceput, poate fi si dureros, dar nu este o durerea traumatica, ci o durerea a echilibrului, avand in vedere ca organismul isi echilibreaza energiile si incepe un ciclu al normalitatii. Procesul de activare a medicului intern, in afara de acupunctura si tratament cu plante medicinale, include si discutii active cu medicul, respectarea dietei si regimului de viata si alte aspecte terapeutice.
Valoarea PSA marita?Cel mai adesea barbatii fac cunostinta cu valoarea PSA la un control de rutina la medicul de familie sau la urolog. Pana la momentul respectiv, cei mai multi barbati nu sunt deloc preocupati de prostata, cu atat mai putin de valoarea PSA. Motivul este ca adesea bolile de prostata nu sunt dureroase in stadii incipiente. De aceea, conform Directivei S3, un control al valorii PSA se recomanda incepand de la varsta de 40 de ani.
Cauzele pentru modificarea valorii PSA pot fi diferite:
prostatita acuta sau cronica (inflamarea prostatei) 
carcinom prostatic (cancer de prostata) 
hiperplazie prostatica (marirea prostatei) 
alte cauze
Valoarea PSA marita? 
Biopsia prostatica 
Biopsia nu se realizeaza imediat, mai intai se cauta cauza valorii PSA marite!


Fisiere in arhiva (1):

  • Adenomul de Prostata.docx

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!