Wolsvang Amadeus Mozart

Extras din referat Cum descarc?

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) s-a nascut in orasul Salzburg situat la poalele Alpilor Austrieci. Tatal sau, Leopold a fost un muzician deja recunoscut. De-a lungul anilor  el a fost caracterizat ca un om aspru, cu inima de piatra, care a incercat cu orice pret sa se foloseasca de talentul fiului sau, dar din scrisorile lui Wolfang reiese ca era un tata cu inima calda, grijuliu. Cariera precoce nu a creat nici o problema fiului sau. Se presupune ca Wolfang era incapatanat si mandru, insa din scrisorile lui reiese imaginea unui tanar cult si atent.
Succesul precoce
Cariera copilului minune Mozart a inceput intr-adevar devreme, la sapte ani, cand tatal sau l-a dus intr-un turneu european. Astfel s-a nascut ocazia sa asculte multe genuri de muzica si sa se intalneasca cu personalitati importante ca Johann Christian Bach (fiul marelui Johann Sebastian).
Concertele foartelui tanar Mozart nu au avut o asa mare priza la publicul cautator de senzatii, de aceea ultimul sau turneu, in 1776, la Paris, nu I-a mai adus succesul asteptat. In afara de acestea, intre muzician si principalul sau sustinator arhiepiscopul din Salzburg, s-a ivit un conflict. Mozart ar fi dorit sa primeasca un post nou care sa-I permita continuarea carierei de muzician, dar nu i s-a oferit nimic atragator.
Cand a murit mama lui, cea care-l insotea in turnee, cariera de copil minune a lui Mozart a luat sfarsit, dar s-a nascut un compzitor matur.


Fisiere in arhiva (1):

  • Wolsvang Amadeus Mozart.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!