Tipuri De Locuinte Si Confortul Lor Ambiental

Extras din referat Cum descarc?

Locuinta reprezinta o constructie unitara, formata din una sau mai multe camere de locuit si dependinte, folosita, in general, de o singura familie.
-locuinta individuala specifica mediul rural si unor cartiere urbane. Unele dintre aceste locuinte, cu doua niveluri si o scara interioara, poarta denumirea de locuinta duplex. Locuintele individuale sunt case cu anexe gospodaresti sau vile.
-locuinte colective, numite si blocuri de locuinte; fiecare locuinta din bloc se numeste apartament si poate avea de la una la cinci camere (de exemplu garsoniera, apartament cu 2 camere etc.
) Indiferent de tipul locuintei, in interiorul acesteia trebuie creat un anumit confort, reprezentat prin totalitatea conditiilor materiale care asigura o existenta civilizata, placuta, comoda si igienica.
Impartirea spatiului si amplasarea mobilierului va tine seama de crearea unei ambiante cat mai placute.
Se poate obtine un echilibru intre forma si dimensiunile spatiilor interioare si modul de aranjare a obiectelor.
Aranjarea mobilierului si a obiectelor decorative trebuie sa se faca tinand cont de utilitatea dar si de estetica interioarelor.
Mobilierul poate fi utilizat modular, cu posibilitatea de a fi mutat dupa necesitatea si gustul fiecaruia.
In functie de destinatia incaperilor, mobilierul este diversificat astfel incat sa raspunda necesitatilor utilizatorilor. Astfel, exista mobilier: pt. depozitare (dulapul), pt. sedere si odihna (canapeaua, fotoliul, scaunul), pt. dormit (paturi pt. una sau doua persoane), pt. prepararea si servitul mesei (mese pt. 4, 6, 10 persoane). Forma spatiului interior poate fi modificata prin utilizarea placilor din gips-carton. Compozitia aerului este un factor important care influenteaza confortul dintr-o locuinta.
Aerul din spatiile interioare ale locuintei nu trebuie sa aiba in compozitie un continut mare de dioxid de carbon. El poate fi improspatat printr-o ventilatie naturala (deschiderea ferestrelor) sau printr-o ventilatie artificiala (aer conditionat, ventilator). O umiditate relativ ridicata a aerului activeaza substantele mirositoare, accentuand starea de disconfort. O umidiatate relativ scazuta (sub 30%) produce o atmsofera uscata ce poate irita caile respiratorii.
Temperatura optima in locuinta va fi de 18-20 grade C.
Iluminatul se va face in functie de destinatia camerelor si dimensiunile acestora, impunandu-se pt. unele incaperi (de exemplu, cea de studiu) pe langa iluminatul general si unul local, pt. a concentra lumina pe planul de lucru. Lumina si culoarea se influenteaza reciproc, alcatiund impreuna ambianta vizuala.
Culorile sunt cele care dau atmosfera intr-o locuinta.
Ambientul locuintei trebuie armonixat prin culori in functie de orientarea incaperilor: *incaperile cu orientarea spre sud vor avea predominant culorile alb, gri, bleu, verde-pal, roz; *incaperile cu orientarea spre nord au culorile dominante in functie de destinatie: -in camera de zi: galben-pai ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri De Locuinte Si Confortul Lor Ambiental
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!