Tema de Proiectare - Banca de Date a Judetului Tulcea

Extras din referat Cum descarc?

Tema de proiectare
Sistem informational geografic (GIS) pentru realizarea bancii de date urbane a judetului Tulcea
Sistemele Informationale Geografice (Geographical Information System - Gis) reprezinta o tehnica de lucru tot mai utilizata in lumea contemporana, atat in domeniul cercetarilor teoretice, cat si in foarte multe activitati practice. GIS -ul este de fapt un sistem care are mai multe componente de tip informational raportate la coordonatele geografice. Introducerea, stocarea, manipularea si analiza componentelor se face cu ajutorul calculatorului; rezultatul consta in primul rand in vizualizarea unor informatii complexe referentiate spatial fata de coordonatele geografice reale, iar in al doilea rand in posibilitatea efectuarii unor analize si corelatii de mare complexitate, imposibil de realizat eficient cu tehnicile clasice.
Tehnologia GIS in primul rand este esentiala pentru varietatea informationala avand la origine layere ( ex. Caracteristici privind bazinele hidrografice si albiile raurilor), in al doilea rand, GIS ofera instrumente performante pentru analize variate si in final ofera uneltele necesare, pregatirea si executarea hartilor.
Tema de proiectare
Proiectul isi propune ca si tema, IMPLEMNTAREA SISTEMULUI INFORMATIONAL GEOGRAFIC IN MANAGEMENTUL AMENAJARII TERITORIULUI JUDETULUI TULCEA. 
Scopurile principale sunt:
- Realizarea Bancii de Date Urbane, ca un sistem informational care are la baza datele din cadastrul general, cadastrul imobiliar, edilitar si din alte sectoare de activitate, care servesc la formularea strategiilor globale ale localitatilor in corelare cu programele de dezvoltare ale administratiei locale, la toate niveurile - conform HG. 521/1997.
- Realizarea schimbului de date cu partenerii exteriori - in special cu regiile cred ca ar fi bine cu detinatorul gestionarii de retea
- Realizarea de beneficii pentru cetateni.
Obiectivul general al Sistemului Informatic Integrat propus este crearea unui instrument de tipul Bancii de Date Urbane - BDU, care sa asigure colectarea, inregistrarea, prelucrarea, actualizarea si afisarea datelor geografice din lumea reala conform unui scop bine determinat. Acest sistem va permite obtinerea informatiilor reale, corecte, complete, integrate din activitatile curente ale directiilor si serviciilor din cadrul Primariilor ( cadastru, urbanism si amenajearea Teritoriului, taxe si impozite locale, patrimoniu, protectie civila, circulatie, etc.).
Propunem pentru sprijinirea activitatilor decizionale specifice primariilor necesita ca baza harta vectoriala a zonei, construita conform specificatiilor MTCT privind cadastrul imobiliar - edilitar, geotehnic, care va fi administrata la nivelul sediului central al administratiei publice locale cu ajutorul unui software GIS. Fiecare directie a admnistratiei locale va utiliza date provenite din : ridicari topografice, masuratori satelitare cu GPS, masuratori fotogrammetrice, masuratori de teledetectie ( in special pentru actualizari). 
Continutul cadru al sistemului informational geographic (GIS) pentru amenajarea teritoriului si urbanism va fi structurat astfel:
- Echipamente
- Programe
- Date 
- Personal
- Organizare
Temele urmarite in evaluarea modelului bazei de date:
- Delimitarea ariei problemei si a ariei de aplicabilitate;
- Cerinte si restrictii globale pentru realizarea proiectului;
- Baza legala;
- Compatibilitate cu legislatia in vigoare;
- Efectele economice scontate;
- Definirea iesirilor;
- Definirea structurii logice a datelor de intrare;
- Justificarea necesitatii si a oportunitatii realizarii proiectului;
Baza de date a Planului de Amenajare a Teritoriului consta in :
- studii de fundamentare sectoriale intocmite de institutii si persoane autorizate, specializate;
- studii geo;
- strategia de dezvoltare a judetului;
- planuri de dezvoltare regionala;
- strategii sectoriale ale ministerelor si a altor organisme centrale;
- documentatii de amenajarea teritoriului aprobate pentru nivele superioare si inferioare;
- programe si proiecte de dezvoltare cu impact major asupra teritoriului judetean;
- date statistice din sistemul national;
- date statistice gestionate de organisme centrale si servicii descentralizate ale acestora, O.N.G.-uri si agenti economici;
- date si informatii aflate in posesia elaboratorului;
- legislatie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tema de Proiectare - Banca de Date a Judetului Tulcea.doc

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!