Studiu de Fezabilitate Privind Obtinerea Unei Linii Complete Pentru Producerea de Geamuri Termoizolante

Extras din referat Cum descarc?

Scopul acestui proiect il reprezinta propunerea unui proiect de investitii care consta in realizarea unei linii complete pentru producerea de geam termoizolant, fapt ce va duce la imbunatatirea acestui produs prin substituirea aerului cu argon, pentru a avea o garantie extinsa a ansamblului izolant de pana la 10 ani.
1. Prezentare generala Teraplast S.A.
Teraplast S.A. face parte din grupul Teraplast, unul dintre principalii furnizori de sisteme si solutii complete in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania. Compania Teraplast a luat fiinta in anul 1990, prin divizarea Intreprinderii de Materiale de Constructii din Bistrita, cea care pana in acel moment reprezenta prima fabrica din Romania in care se produceau linii de extrudare profile si tevi PVC, placi ceramice, detinand sectii de teracota si de prelucrare a maselor plastice.
Unul dintre cele mai importante proiecte realizate de-a lungul timpului a fost infiintarea, in asociere cu compania Rompetrol S.A. si cu societatile franceze Gaz de France si Socomo-Socotub, firma mixta Politub, avand ca profil de activitate producerea si distribuirea de tubulatura din polietilena destinata instalatiilor de distribuire a apei potabile si a gazelor naturale, acest lucru relizandu-se inca din anul 1994. Intre anii 2004-2006, au fost realizate investitii majore pentru dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, acestea fiind in valoare de 16 milioane de Euro , ceea ce a dus la lansarea productiei de ferestre cu geam termoizolant si cu profil pentacameral. Insa in anul 2008 a avut loc cel mai amplu program investitional al societatii, listata la BVB din luna iulie a aceluiasi an, care prevedea relocarea fabricilor Teraplast din orasul Bistrita, in localitatea Saratel.
In anul 2010, compania a fost acceptata in cadrul TEPPFA (The European Plastic Pipes and Fittings Association), fiind in prezent singurul producator roman de tubulatura si fitinguri din materiale plastice, membru al renumitei asociatii europene.
Noua marca de tamplarie termoizolanta, produsa de Teraplast, se numeste TeraGlass si cuprind modele de ferestre si usi de noua generatie. Fabrica este inca localizata in Bistrita si nu a facut parte din planul de relocare al companiei, deoarece aceasta unitate este nou construita, in anul 2004, si se afla intr-o importanta zona industriala. Compania TeraGlass este o subsidiara a TeraPlast, fondata in 2011, ce are ca domeniu de activitate productia si comercializarea tamplariei termoizolante si are ca unic actionar, societatea TeraPlast.
Investitiile facute in mod constant in dezvoltarea tehnologica, au dus la sporirea capacitatii de a furniza, pe piata materialelor de constructii, solutii moderne, eficiente si inovatoare, iar printre produsele companiei putem regasi: sisteme de scurgere, canalizare si aductiune, sisteme de amenajari interioare, sisteme de tamplarie termoizolanta sau sisteme de inchidere exterioara cu panouri termoizolante. Politica implementata cu privire la sistemul de vanzare (desfacere) a fost una bazata pe o retea de depozite proprii, deschise in orasele-cheie ale tarii, precum si pe o colaborare foarte stransa cu partenerii de afaceri, astfel exista sase depozite principale Teraplast in judetele Bistrita-Nasaud, Ilfov, Brasov, Bihor, Galati si Hunedoara.
Teraplast a demonstrat preocuparea constanta pentru respectarea celor mai inalte standarde de calitate in fabricarea produselor. Identificarea de noi solutii tehnice a ramas, de-a lungul timpului, una dintre prioritatilele strategice ale societatii, cu ajutorul carei se doreste dobandirea avantajului competitiv. In plus, firma garanteaza ca, la incheierea fiecarui ciclului de productie, produsele rezultate sunt verificate intr-un laborator de testare acreditat de catre RENAR, prin acordarea certificatului de acreditare nr. LI 279 - acreditare initiala 07.06.2004. De asemenea, Teraplast detine un certificat GreenLine, in conformitate cu standardele europene privind protejarea omului si a mediului inconjurator.
"Responsabilitatea" nu ramane un termen indiferent companiei, mai ales cand este vorba despre responsabilitate sociala, astfel : "Teraplast acorda o atentie deosebita comunitatii in care isi desfasoara activitatea si sprijina initiativele care urmaresc implicarea activa in viata societatii. Compania aloca in fiecare an sume importante programelor de CSR (Corporate Social Responsibility). Responsabilitatea sociala este o componenta importanta a strategiei de business a Teraplast, fiind identificate in permanenta problemele sociale cu care se confrunta comunitatea.
Implicarea sociala a Teraplast se deruleaza sub platforma "Gandim constructiv prezentul, pentru viitor", ai carei piloni sunt: angajatii, mediul si comunitatile locale. Vrem astfel ca Teraplast sa devina un model in ceea ce priveste responsabilitatea sociala corporativa."


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Fezabilitate Privind Obtinerea Unei Linii Complete Pentru Producerea de Geamuri Termoizolante.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!