Stabilirea Relatiei dintre Tensiunile din Punctele Extreme ale Infasurarii Firului pe un Disc Circular in Rotatie

Extras din referat Cum descarc?

1 . Rezumat
Cuvinte cheie: ecuatii ale miscarii, ecuatii diferentiale, variatiuni ale tensiunii in
Hartia stabileste legatura dintre tensiunile din punctele extreme ale bobinajului firului pe un disc circular in rotatie, in conditiile miscarii glisante a firului produs de catre disc.
Calculele au fost bazate pe ecuatiile miscarii firului si discului de livrare a firului stabilit in conditii generale si dinamice de operare a firului - sistem mecanic de livrare a firului.
2. Introducere
Formula lui Euler, pentru fire infasurate pe discuri circulare, este extinsa si la cazurile dinamice, cand discul se roteste, fie independent, fie formand un sistem mecanic cu firul. In aceasta ultima situatie, viteza unui punct periferic al discului in contact cu firul are aceeasi marime si orientare ca si viteza de deplasare a firului, viteza relativa a punctelor firului in contact cu discul fiind nula.
Lucrarea de fata stabileste relatia intre tensiunile din punctele extreme ale unui fir infasurat pe un disc circular in rotatie, in conditiile in care firul se deplaseaza fara alunecare pe discul care-l antreneaza. In acest scop sunt folosite ecuatiile de miscare stabilite in lucrarea [1], atat pentru fir, cat si pentru discul debitor de fir, in conditiile in care sistemul mecanic fir-disc functioneaza in regim tranzitoriu.
Relatiile respective sunt particularizate pentru regimul permanent de functionare a sistemului mecanic considerat, caracterizat prin valori constante ale marimilor parametrilor cinematici de ordinul I.
3. Determinarea tensiunii in fir in zona de infasurare a lui pe discul debitor
Din considerarea starii de echilibru dinamic al firului (figura 1a), in lucrarea [1] au rezultat urmatoarele ecuatii scalare:
(1)
Aceeasi lucrare furnizeaza si ecuatiile de miscare corespunzatoare discului debitor de fir (fig. 1b).
(2)
a) b) 
Fig. 1 Distributia fortelor care actioneza asupra a) unui element de fir;
b) discului debitor
Semnificatiile marimilor continute in relatiile (1) si (2) sunt precizate in lucrarea (1) (prima parte a lucrarii).
Folosind relatiile:


Fisiere in arhiva (1):

  • Stabilirea Relatiei dintre Tensiunile din Punctele Extreme ale Infasurarii Firului pe un Disc Circular in Rotatie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!