Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - Metoda Celor 6 Palarii Ganditoare

Cuprins referat Cum descarc?

PALARIA ALBA- prezentarea institutiei 2
PALARIA GALBENA-punctele forte ale institutiei 6
PALARIA NEAGRA-punctele slabe ale institutiei 7
PALARIA ROSIE-parere personal asupra institutiei 7
PALARIA VERDE-recomandari 8
PALARIA ALBASTRA-concluzii 8
BIBLIOGRAFIE 8


Extras din referat Cum descarc?

PALARIA ALBA- prezentarea institutiei
Palaria Alba presupune colectarea de date obiective care provin din surse sigure, surse verificabile, sunt date statistice, surse autorizate. Totul este realist,concret.
In cadrul acestei palarii am analizat cadrul institutional, obiectul de activitate, infrastructura, sursele de finantare, proiect in derulare, finalizate, investitii si sistemul de management al calitatii.
Denumirea organizatiei care furnizeaza serviciul
Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti , infiintat in 1978.
Motto-ul Spitatului: "24/7 - Sanatate prin calitate ! "
Obiectul de activitate
Spitalul Universitar din Bucuresti este o clinica universitara cu o activitate stiintifica sustinuta care se bazeaza pe legea sanatatii, in care pacientii primesc o ingrijire medicala adecvata. Investigatiile medicale posibile sunt foarte numeroase si complexe ele asigurand starea de sanatate a populatiei. Este o unitate sanitara cu paturi (1084), de utilitate publica, cu personalitate juridica. Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti este un spital de mari dimensiuni. In spital se pot trata un numar mare de afectiuni, spitalul acoperind intreaga paleta de specialitati medicale cum ar fi: medicina interna, cardiologie, gastroenterologie, neurologie, neurochirurgie, chirurgie generala, ortopedie, ginecologie, chirurgie cardio-vasculara etc.
Serviciile medicale oferite de spital pot fi preventive, cum ar fi luarea masurii preventive impotriva virusului AH1N1, precum si a celorlalte viroze urmand sa se aplice niste reguli pentru o mai buna desfasurare deoarece spitalul are obligatia fata de pacienti, vizitatorii acestora, personalul medical si administrativ. Anual, se cheltuiesc sume imense pe servicii preventive de valoare indoielnica sau cel putin neevaluate din punct de vedere al cost eficientei, bazandu-se, de cele mai multe ori doar pe opinii de experti. Pe de alta parte serviciile medicale preventive dovedite a fi eficiente nu sunt practicate suficient de sistematic iar ierarhizarea serviciilor preventive nu este actualmente o baza pentru practicarea lor. Alte servicii medicale oferite de Spitalul Universitar din Bucuresti inafara de serviciile preventive sunt serviciile curative (parte a medicinii care se ocupa cu tratarea si cu vindecarea bolilor), de recuperare si paleative (medicamente sau tratamente care amelioreaza o boala sau ii inlatura temporar simptomele), de ingrijire in caz de graviditate si maternitate, precum si a nou nascutului.
Investigatiile medicale posibile in spitalului sunt foarte numeroase si complexe. Dintre ele enumeram: analize de laborator, ecografii cardiace/generale/ginecologice/ecografii Doppler, radioscopii si radiografii, tomografii computerizate, MRI, angiografii, scintigrafii, endoscopie/bronhoscopie, probe functionale (ecg, eeg, emg, test de efort, test Holter) etc.
In afara gamei variate de servicii medicale pe care le desfasoara spitalul Universitar, in interiorul acestuia se desfasoara si activitati de invatamant medico-farmaceutic, postliceal, universitar si postuniversitar, de educatie medicala continua, precum si de cercetare stiintifica medicala. 
Constituie de asemenea baza de invatamant pentru elevii scolilor si liceelor sanitare si cursantele scolilor de infirmiere.
Cadrul Legal
- Cadrul legal aferent Spitalului Universitar din Bucuresti se bazeaza pe urmatoarele norme, ordine, legi si hotarari de Guvern:
- Legea Sanatatii
- Hotararea Guvernului nr. 578/2012
- Ordin nr. 24-30.01.2012-formulare unice pe tara
- Normelor metodologice de aplicare in anul 2012 a Contractului cadru (Ordinul ministrului sanatatii si a presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 1723/950/2011)
- OMS 1168/23.06.2008 Privind aprobarea componentei si atributiilor Comitetului tehnic central si comitetelor judetene/municipiului Bucuresti de coordonare a masurilor de interventie in situatiile de urgenta determinate de calamitati naturale (canicula)
Cadrul institutional
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti colaboreaza cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti.
Principalul act normativ care reglementeaza asistenta medicala in spital este Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare. Legea impune reguli pentru activitatile in domeniu finantate din fonduri publice, dar si private. In primul rand, stabileste responsabilitatile principalilor actori in domeniu, respectiv Ministerul Sanatatii (MS) si serviciile sale deconcentrate, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Casele Judetene. In al doilea rand, legea stabileste nivelurile si furnizorii serviciilor medicale in Romania, de la asistenta primara, prin medicii de familie, la cea tertiara prin spitale publice si private. Totodata, impune regulile generale de prestare si finantare a serviciilor medicale la fiecare nivel. In plus, legea contine prevederi referitoare la regimul medicamentelor, de la punerea pe piata pana la distributie si control.


Fisiere in arhiva (1):

  • Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - Metoda Celor 6 Palarii Ganditoare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Articol disponibil online la adresa http://www.suub.ro/profesionisti-sanatate/cercetare/ accesat la data de 10.12.2013
2. Articol disponibil online la adresa http://www.sfatulmedicului.ro/Legislatia-pacientului/spitalele-8211-extras-din-legea-privind-reforma-in-domeniul-sanatatii_3420 accesat la data de 10.12.2013
3. Articol disponibil online la adresa http://www.n24plus.ro/stiri-social-economic/investitii-de-un-milion-de-euro-la-spitalul-universitar-din-capitala.html accesat la data de 10.12.2013


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!