Smart Cities and Smart Grids

Extras din referat Cum descarc?

SMART CITIES & SMART GRID
Astazi pe glob mai mult de 50 % din populatie traieste in orase care consuma mai mult de 70% din resursele de energie ale planetei Asistam la o noua revolutie tehnologica , Smart City fiind un vector de dezvoltare locala, alaturi sau parte din conceptul Smart Grid. 
- Smart City este un oras care foloseste "informatia" din tot ceea ce-l inconjoara pentru a oferi servicii comunitare la standarde superioare spre beneficul tuturor locuitorilor sai 
- Smart City este nevoia de a dezvolta sustenabil civilizatia orasului viitorului. 
- Smart City este nevoia de a deveni mai competitivi local intr o lume din ce in ce mai globalizata.
- Smart City este un "sistem de sisteme " care intreractioneaza integrat, pentru a oferi servicii superioare de siguranta, sanatate,educatie - pentru a oferi dezvoltare durabila sustenabila generatiilor viitorului.
Definitia sintagmei ,,oras inteligent" 
Definitia sintagmei ,,oras inteligent" a fost elaborata in urma analizei definitiilor formulate de anumite organizatii importante de la nivel mondial precum Natiunile Unite, Uniunea Europeana, OECD, Banca Mondiala, etc. 
Termenul de oras inteligent se refera la capacitatea si abilitatea conducerii administrative din mediul urban de a gasi solutii pentru atingerea obiectivelor politicii urbane utilizand mijloacele specifice tehnologiei informatiei si comunicarii in vederea asigurarii prosperitatii si sprijinirii dezvoltarii comunitatilor locale. 
In acest sens, orasul inteligent are urmatoarele atributii: 
- orasul inteligent poate fi caracterizat ca fiind un sistem in care structurile organizationale, functiile, procesele si politicile sunt realizate cu ajutorul TIC si care sprijina si promoveaza in mod eficace si eficient interactiunea, cooperarea si adoptarea deciziilor urbane prin parteneriate si aliante locale; 
- orasul inteligent pune accentul pe abilitatea si capacitatile guvernarii locale de a colabora cu alte organizatii (companii IT, comunitati locale, mediul de afaceri de la nivel local) pentru a elabora si adopta politici mai bune; 
- orasul inteligent poate fi cosiderat un instrument necesar indeplinirii obiectivelor (are in vedere rezultatele actiunilor si impactul acestora); 
- orasul inteligent poate fi considerat ca un instrument esential de modernizare si inovare la nivel local orientat catre cresterea valorii publice; 
- orasul inteligent pune accentul pe relatiile de colaborare intre guvern, mediul de afaceri, cetateni si comunitate cu scopul de a maximiza beneficiile unui parteneriat strategic; 
- orasul inteligent reprezinta o optiune de politica urbana in care se urmareste continuu cresterea valorii publice ca o conditie esentiala a succesului. 
SMART GRID
La nivel conceptual, termenul de SMART GRID, in traducere RETEA INTELIGENTA, facand referire la reteaua electrica, reprezinta o simbioza intre elementele componente ale unei retele electrice in intelesul clasic al cuvantului si elementele de tehnologia informatiilor si comunicatii care vin sa completeze functionalitatea respectivei retele.
Indiferent de incercarea de definire a termenului SMART GRID, de cele mai multe ori ne intalnim cu cele trei aspecte: 
- reteaua propriu zisa
- echipamentele cu inteligenta fie distribuita, fie centralizata reprezentand sistemele numerice de calcul sau parti ale lor, specifice tehnologiei informatiilor si care efectueaza un control asupra elementelor de retea in functie de diversi algoritmi implementati prin programe numerice (firmware sau software)
- infrastructura de comunicatii care mijloceste schimbul de informatii bidirectional intre elementele componente (conducand insa si la probleme specifice de securitate cibernetica).


Fisiere in arhiva (1):

  • Smart Cities and Smart Grids.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!