Siguranta Nationala

Extras din referat Cum descarc?

Odata cu evolutia tehnologiei, a crescut si numarul atentatelor asupra sigurantei nationale. Sunt dezvoltate din ce in ce mai multe tehnologii si aparate cu care se pot face nenumarate lucruri, de la aflarea locatiei unei persoane pana la furturi de identitate si alte infractiuni. Problema este ca majoritatea lucrurilor sunt facute fara acordul nostru. 
Un mare semn de intrebare este ridicat de catre retelele de socializare. Datele personale care sunt introduse pe profil sunt colectate automat si utilizate in alte scopuri, fara acordul persoanelor respective. Totodata, ele sunt si monitorizate de catre unele agentii, cum ar fi CIA, FBI si alte agentii din SUA. Intr-un articol publicat pe internet, fostul director al agentiei americane CIA, James Woolsey a dezvaluit modul in care se culegeau informatiile secrete pe vremea sa, in anii '90 si felul in care sunt obtinute acestea, in ziua de astazi. Dezvoltarea tehnologiei a facut ca agentia americana CIA sa culeaga informatiile secrete mult mai usor, potrivit Bermuda Sun. Exista motive de ingrijorare cu privire la faptul ca CIA, FBI si alte agentii ale Statelor Unite monitorizeaza Facebook, Twitter si alte retele de socializare. In ultima perioada, Facebook a primit numeroase reclamatii privind securitatea si protejarea intimitatii utilizatorilor sai. Recent, Mark Zuckerberg a facut o declaratie in care a tinut sa precizeze ca pentru Facebook confidentialitatea este un lucru prioritar.
"Confidentialitatea a fost elementul central al Facebook din prima zi, dar in prima versiune, toate paginile erau inchise, ceea ce parea infricosator. Ideea controlului asupra informatiilor pe care le faci publice sau pe care le pastrezi exclusiv pentru prietenii tai a fost cea mai buna solutie", a spus Zuckerberg. 
Un alt proiect care ar putea ridica anumite probleme daca ar fi adevarat este cel care spune ca cei de la Google (sau alte companii) pot folosi anumite programe pentru a activa webcam-ul de la laptop-uri pentru a obtine informatii pentru marketing sau pot porni chiar microfonul laptop-ului pentru a inregistra activitatea din zona. Deja o parte dintre aceste activitatile le putem observa din modul in care cei de la Google sau cei de la Yahoo iti ofera reclame din ce in ce mai apropiate de ceea ce cauti tu pe internet. 
Un alt exemplu ar fi cazul in care cei de la Agentia Nationala de Securitate (NSA) din SUA au colaborat cu cei de la Microsoft pentru elaborarea sistemului de operare Windows Vista pentru a imbunatati securitatea sistemului de operare, altfel incat sa fie compatibil cu calculatoarele folosite la Departamentul de Aparare (Department of Defense). Acest lucru poate fi vazut si ca o tentativa a celor de la NSA de a-si lasa o "portita" de acces in sistem, in cazul unei nevoi de recuperare de date de la cineva. 
Prin toate aceste manevre se violeaza in repetate randuri intimitatea persoanelor care folosesc aceste retele de socializare, site-uri sau sisteme de operare. Acest lucru poate fi vazut si ca un atentat asupra sigurantei nationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Siguranta Nationala.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!