Rețele fără fir, avantaje în munca de birou

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2040
Mărime: 72.20KB (arhivat)
Publicat de: Doru Gavrilă
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mircea Georgescu

Cuprins

  1. Reţele locale de calculatoare – elemente fundamentale 3
  2. 1.1. Definirea reţelelor 3
  3. 1.2. Caracteristicile reţelelor locale de calculatoare. 4
  4. 2. Lumea reţelelor fără fir. Introducere 5
  5. 2.1. Definirea tipurilor de reţele fără fir. 5
  6. 2.2. Avantajele reţelelor fără fir 6
  7. 2.3. Accesul la internet 6
  8. 2.4. Exemplu legat de activitatea de birou 7
  9. Concluzii 8

Extras din referat

1.Reţele locale de calculatoare – elemente fundamentale

Probabil că aveţi mai mulţi calculatoare în firma dumneavoastră, pe care le folosiţi din plin pentru a prelucra şi stoca diverse informaţii, cum ar fi foi de calcul tabelar, documente şi prezentări. Dar, în cazul în care calculatoarele din firmă dumneavoastră lucrează independent, nu şi-au atins decât o parte din potenţial. Dacă nu sunt legate în reţea, calculatoarele se limitează la ceea ce puteţi introduce în ele. Când sunt, însă, conectatela alte calculatoare prin intermediul unei reţele, fiecare calculator individual are posibilitatea să axploateze resursele altor calculatoare şi să le partajeze resursele pentru a atinge un nivel superior de sinergie.

1.1. Definirea reţelelor.

În termeni foarte simpli, o reţea reprezintă un sistem de oameni şi oboecte conectate între ele. Oriunde privim în jurul nostru putem observa un anumit tip de reţea ( sistemul nervos, sistemul cardio vascular, sistemul de încălzire ). Reţelele de comunicaţii sunt proiectate astfel încât două calculatoare, localizate oriunde în lume, să fie capabile să comunice între ele, indiferent de tipul acestora ( PC, Mac, mainframe etc. ). Acest lucru este posibil prin intermediul unei limbi comune, numită protocol.

Protocolul este definit ca un set formal de reguli şi conventiicu ajotorul cărora cărora este guvernat schimbil dr informaţii între echipamentele unei reţele.

Majoritatea reteleleor sun clasificate în LAN ( localizate de obicei într-o clădire, campus) sau WAN ( acoperă o arie geografică mai mare ). Ele sunt rezultatul dezvoltării aplicaţiilor pentru mediul afacerilor. Dar fiecare dintre aceste aplicaţii avea o manieră proprie de operare, independentă de calculator. Eficienţa dispărea în acest caz. Organizaţiile aveau nevoie de o soluţie care să rezolve următoarele probleme:

-Cum să fie evitată duplicarea echipamentelor?

-Cum se poate comunica eficient?

-Cum se poate gestiona o reţea?

O primă soluţie la problemele organizaţiei a fost realizarea reţelelor locale ( LAN ). Deoarece puteau conecta toate staţiile de lucru şi perifericile dintr-o clădire, LAN-urile au făcut posibilă utilizarea eficientă a tehnologiilor informaţionale.

Însă, pe măsură ce calculatoarele au început să fie folosite pe scară tot mai largă în domeniul economic, LAN-urile nu mai erau eficiente. A apărut necesitatea schimbului de informaţii între organizaţii, iar soluţia a reprezentat-o apariţia WAN.

1.2. Caracteristicile reţelelor locale de calculatoare.

O reţea locală de calculatoare, sau o reţea de tip LAN, constă din conectarea a mai multe calculatoare şi alte dispozitive aflate la mică distanţă unele de celelalte, de obicei în limitele aceluiasisptiu de activitate. Reţelele locale folosesc cabluri pentru conectarea calculatoarelor şi a altor dispozitive, astfel încât utilizatoriisa poată partaja informaţii şi alte resurse. Iată în continuare câteva dintre caracteristicile unei reţele locale de calculatoare:

-Reţelele LAN se încadrează într-un spaţiu de dimensiuni restrânse. O reţea de tip LAN funcţionează de obicei în interiorul unei clădiri, al unui birou, sau al unui etaj de clădire.

-Reţelele LAN sunt de mare viteză. Reţelele de tip LAN sunt relativ rapide, comparativ cu alte tipuri de reţele.

-Rtelele LAN folosesc cabluri speciale, făcute pentru reţele de calculatoare. Chiar dacă unele reţele sunt fără fir, majoritatea folosesc cabluri speciale a lega toate elementele componente

Această definiţie nu înseamnă că o reţea locală de calculatoare nu poate avea conexiuni la internet sau chiar la o reţea de mare suprafaţă. În lumea interconectată de azi, linia de democraţie care arată unde se sfârşeşte un tip de reţea şi unde începe altul este una foarte subţire.

2. Lumea reţelelor fără fir. Introducere

Reţelele fără fir joacă un rol crucial în viaţa oamenilor, fie că aceştia se află la serviciu, acasă sau în spaţiile publice. Chiar dacă o reţea fără fir are un scop simplu, acela de a realiza o legătură între utilizatori şi sursele de informaţie fără a fi utilizate cabluri, conceptele critice privitoare la reţelele fără fir trebuie să fie însuşite înainte de a înţelege cum operează acestea.

Preview document

Rețele fără fir, avantaje în munca de birou - Pagina 1
Rețele fără fir, avantaje în munca de birou - Pagina 2
Rețele fără fir, avantaje în munca de birou - Pagina 3
Rețele fără fir, avantaje în munca de birou - Pagina 4
Rețele fără fir, avantaje în munca de birou - Pagina 5
Rețele fără fir, avantaje în munca de birou - Pagina 6
Rețele fără fir, avantaje în munca de birou - Pagina 7
Rețele fără fir, avantaje în munca de birou - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Retele Fara Fir, Avantaje in Munca de Birou.docx

Te-ar putea interesa și

Rețele fără fir - Wireless

Generalitati De cateva zeci de ani, oamenii folosesc retelele de calculatoare pentru a interconacta calculatoare personale(PC-uriu)si servere in...

Ai nevoie de altceva?