Rețele fără fir, avantaje în munca de birou

Cuprins referat Cum descarc?

Retele locale de calculatoare - elemente fundamentale 3
1.1. Definirea retelelor 3
1.2. Caracteristicile retelelor locale de calculatoare. 4
2. Lumea retelelor fara fir. Introducere 5
2.1. Definirea tipurilor de retele fara fir. 5
2.2. Avantajele retelelor fara fir 6
2.3. Accesul la internet 6
2.4. Exemplu legat de activitatea de birou 7
Concluzii 8


Extras din referat Cum descarc?

1.Retele locale de calculatoare - elemente fundamentale
Probabil ca aveti mai multi calculatoare in firma dumneavoastra, pe care le folositi din plin pentru a prelucra si stoca diverse informatii, cum ar fi foi de calcul tabelar, documente si prezentari. Dar, in cazul in care calculatoarele din firma dumneavoastra lucreaza independent, nu si-au atins decat o parte din potential. Daca nu sunt legate in retea, calculatoarele se limiteaza la ceea ce puteti introduce in ele. Cand sunt, insa, conectatela alte calculatoare prin intermediul unei retele, fiecare calculator individual are posibilitatea sa axploateze resursele altor calculatoare si sa le partajeze resursele pentru a atinge un nivel superior de sinergie. 
1.1. Definirea retelelor.
In termeni foarte simpli, o retea reprezinta un sistem de oameni si oboecte conectate intre ele. Oriunde privim in jurul nostru putem observa un anumit tip de retea ( sistemul nervos, sistemul cardio vascular, sistemul de incalzire ). Retelele de comunicatii sunt proiectate astfel incat doua calculatoare, localizate oriunde in lume, sa fie capabile sa comunice intre ele, indiferent de tipul acestora ( PC, Mac, mainframe etc. ). Acest lucru este posibil prin intermediul unei limbi comune, numita protocol.
Protocolul este definit ca un set formal de reguli si conventiicu ajotorul carora carora este guvernat schimbil dr informatii intre echipamentele unei retele.
Majoritatea reteleleor sun clasificate in LAN ( localizate de obicei intr-o cladire, campus) sau WAN ( acopera o arie geografica mai mare ). Ele sunt rezultatul dezvoltarii aplicatiilor pentru mediul afacerilor. Dar fiecare dintre aceste aplicatii avea o maniera proprie de operare, independenta de calculator. Eficienta disparea in acest caz. Organizatiile aveau nevoie de o solutie care sa rezolve urmatoarele probleme:
-Cum sa fie evitata duplicarea echipamentelor?
-Cum se poate comunica eficient?
-Cum se poate gestiona o retea?
O prima solutie la problemele organizatiei a fost realizarea retelelor locale ( LAN ). Deoarece puteau conecta toate statiile de lucru si perifericile dintr-o cladire, LAN-urile au facut posibila utilizarea eficienta a tehnologiilor informationale.
Insa, pe masura ce calculatoarele au inceput sa fie folosite pe scara tot mai larga in domeniul economic, LAN-urile nu mai erau eficiente. A aparut necesitatea schimbului de informatii intre organizatii, iar solutia a reprezentat-o aparitia WAN. 
1.2. Caracteristicile retelelor locale de calculatoare.
O retea locala de calculatoare, sau o retea de tip LAN, consta din conectarea a mai multe calculatoare si alte dispozitive aflate la mica distanta unele de celelalte, de obicei in limitele aceluiasisptiu de activitate. Retelele locale folosesc cabluri pentru conectarea calculatoarelor si a altor dispozitive, astfel incat utilizatoriisa poata partaja informatii si alte resurse. Iata in continuare cateva dintre caracteristicile unei retele locale de calculatoare:
-Retelele LAN se incadreaza intr-un spatiu de dimensiuni restranse. O retea de tip LAN functioneaza de obicei in interiorul unei cladiri, al unui birou, sau al unui etaj de cladire.
-Retelele LAN sunt de mare viteza. Retelele de tip LAN sunt relativ rapide, comparativ cu alte tipuri de retele.
-Rtelele LAN folosesc cabluri speciale, facute pentru retele de calculatoare. Chiar daca unele retele sunt fara fir, majoritatea folosesc cabluri speciale a lega toate elementele componente
Aceasta definitie nu inseamna ca o retea locala de calculatoare nu poate avea conexiuni la internet sau chiar la o retea de mare suprafata. In lumea interconectata de azi, linia de democratie care arata unde se sfarseste un tip de retea si unde incepe altul este una foarte subtire. 
2. Lumea retelelor fara fir. Introducere
Retelele fara fir joaca un rol crucial in viata oamenilor, fie ca acestia se afla la serviciu, acasa sau in spatiile publice. Chiar daca o retea fara fir are un scop simplu, acela de a realiza o legatura intre utilizatori si sursele de informatie fara a fi utilizate cabluri, conceptele critice privitoare la retelele fara fir trebuie sa fie insusite inainte de a intelege cum opereaza acestea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Retele Fara Fir, Avantaje in Munca de Birou.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!