Remedierea acviferelor

Extras din referat Cum descarc?

NOTIUNI GENERALE DESPRE TEHNICILE 
DE DEPOLUARE SI DE REMEDIERE A 
ACVIFERELOR 
Depoluarea apelor subterane se poate realiza prin mijloace fizice, chimice sau biologice, care pot fi aplicate in situ sau ex situ, in functie de amploarea zonei polunte, de concentratia poluantilor si, nu in ultimul rand, de cerintele de calitate ale apei subterane. In alegerea tehnicii de remediere, un element foarte important il reprezinta natura si proprietatile specifice compusului chimic poluant prezent in mediul subteran. 
Masuri de refacere a zonei subterane poluate 
Metodele de refacere ex situ constau in pomparea apei subterane poluate din subsol catre suprafata, tratarea acesteia intr-o statie de tratare si apoi reinjectarea ei in acvifer sau descarcarea intr-un emisar de suprafata 
Cel mai des utilizate metode ex situ sunt: excavarea si inlaturarea solului, incinerarea acestuia, incorporarea in asfalt si spalarea solului. 
Metodele de refacere in situ sunt acele metode de tratare a apei subterane poluate in care nu este necesara pomparea acesteia la suprafata solului. Aceste metode pot fi: metode termice, bariere ractive, sisteme de aspiratie a vaporilor din subteran, metode chimice, bioremediere, bioventilare si barbotare cu aer 
Deoarece bioremedierea constituie tehnologia de cea mai mare actualitate in remedierea acviferelor, ea va fi tratata separat


Fisiere in arhiva (1):

  • Remedierea acviferelor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!