Recenzie Essentials of Business Ethics - Principii fundamentale ale eticii în afaceri

Extras din referat Cum descarc?

Date de identificare a cartii
Titlul in limba romana: Principii fundamentale ale eticii in afaceri
Titlul in engleza: Essentials of Business Ethics
Anul: 2009
Autor: Denis Collins
Date de identificare a capitolelor recenzate: Part 1. 1. Human Nature and Unethical Behavior in Organization (pg.3 - pg.16 ); 2. The Ethical Foundation of Capitalism and the Optimal Ethics System Model (pg.19 -  pg.31 ); Part 2. 3.Hiring Ethical People (pg.35 -  pg.55 )
Date de identificare recenzor: Corbea Eugenia-Cristiana, Grupa 370, Seria B
Denis Collins este profesor si etician in domeniul afacerilor, acoperind mai multe ramuri ale eticii. In cartea "Essentials of Business Ethics" prezinta o combinatie a ceea ce el crede ca sunt cele mai bune practici pentru realizarea unei organizatii sanatoase din punct de vedere moral (prevenirea comportamentului neetic sau ilegal ). El ofera dovezi practice conform carora succesul financiar presupune implementarea acestui model. Modelul optim al sistemul de etica ofera cele mai bune practici in 5 categorii: practici de angajare, practici de orientare, practici de instruire, practici de operare si practici de evaluare.
Textul cartii este structurat in 4 parti: Partea 1- Background, partea a 2-a -  Motiveaza pe toata lumea sa participle la efortul global pentru etica in afaceri, partea a 3-a -  Evidentiaza operatiunile interne zilnice si partea a 4-a -  Detaliaza cum sa fii un cetatean bun.
Oamenii se confrunta cu o multitudine de dileme etice in fiecare zi, incepand cu oprirea alarmei dimineata sau amanarea acesteia. Aproape orice decizie facuta de o persoana pe parcursul zilei are impact direct asupra altor persoane. Fiecare decizie si actiune poate fi subiectul unei analize de etica. O situatie ideala ar fi cea in care o persoana are intentii bune si actiunile rezulta in consecinte benefice. Diametral opus, cea mai neetica situatie este una in care o persoana are intentii rele si conduce la rezultate negative. Totusi, in lumea reala ne confruntam cu o gramada de situatii ce ajung intre cele doua extreme. Cand se intalnesc cu situatii etice mai putin favorabile, multi oameni pun mai multa valoare pe principiile etice in sine, pe cand altii pun mai multa valoare pe atingerea unor consecinte favorabile.
In general, organizatiile etice sunt formate din angajati etici cu sarcina de a opera in cadrul unei culturi de incredere promovata de companie. Sunt foarte multe avantaje pentru o companie ce promoveaza o cultura bazata pe principiile eticii: atragerea si fidelizarea unor angajati si clienti de top, a distribuitorilor precum si a investitorilor. In felul acesta angajatii au mai putina nevoie de supraveghere si ca efect afacerea va putea vinde un produs la o calitate superioara si la un pret avantajos. In plus, clientul, prefera sa-l achizitioneze de la o companie etica decat de la o companie ce este perceputa ca nu opereaza etic. O reputatie etica devine astfel o unealta nepretuita de marketing ce duce la un nivel crescut de satisfactie si loialiate a clientului. Daca o companie este perceputa ca nu opereaza corect, investitorii sunt mai putin inclinati sa cumpere actiuni sau sa sprijine in alt mod operatiunile sale. In schimb, organizatiile etice isi platesc corect taxele, astfel isi castiga respectul si isi faciliteaza accesul catre insitutiile locale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recenzie Essentials of Business Ethics - Principii fundamentale ale eticii in afaceri.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!