Rame de ochelari

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ochelarii au fost utilizati prima oara de italieni in Europa, fapt dovedit si de picturi medievale care reprezinta personalitati cu ochelari.

In 1268 filozoful si omul de stiinta englez Roger Bacon scria intr-o lucrare despre folosirea lentilelor pentru imbunatatirea vederii. Ca o consecinta pana la sfarsitul secolului al XIII membrii de elita ai societatii purtau ochelari in Europa, Asia si Africa. O problema importanta era purtarea dispozitivelor optice : lentilele erau prinse in diverse materiale (coarne de vita, alama, fanon) care nu asigurau o elasticitate corespunzatoare pentru mentinerea ochelarilor intr-o pozitie corecta. De abia la sfarsitul secolului al XVI lea ramele au fost prevazute cu sfori, care legate dupa ureche, asigurau o stabilitate satisfacatoare purtatorului.

Ochelarul este un instrument optic care are rolul de a proteja ochiul, sau de a corecta anumite defecte ale vederii. Este format din rama propriu zisa si doua lentile. Rolul principal al ramelor este de a pozitiona, cat mai corect lentila, pe axul optic. Rama pentru ochelari este formata dintr-un suport pentru lentile, numit cadru, bratele pentru fixarea ochelarului dupa ureche si saua nazala. ramele pentru ochelari trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici : sa fie estetice, sa fie usoare, sa fie rezistente la agenti fizici si chimici, neinflamabile, durabile, usor de prelucrat. Dupa destinatie ramele pot fi : pentru ochelari de protectie pentru ochelari de corectie Dupa materialele di care sunt confectionate pot fi: din materiale plastice din materiale metalice combinatii ale materialelor plastice cu materiale metalice Dupa procedeul de obtinere a ramelor: pot fi realizate manual pot fi realizate prin presare mecanica si automata Dupa forma : - rame rotunde - rame patrate - rame trapezoidale Dupa elementele componente : cu cadrul si bratele executate cu elemente elastice de fixare rame perivist : sunt executate din celuloid fara partea inferioara, iar lentilele se fixeaza in rama cu ajutorul firului de nailon care trece prin gaurile executate in lentile si rame rame glazant: sunt executate din metal, lentilele se fixeaza prin suruburi cu bride metalice sau cu cleme. Materialele folosite la executarea ramelor de ochelari sunt materiale plastice sau materiale metalice.

Materialele plastice pot fi: naturale sintetice. Produsele din materiale plastice au urmatoarele proprietatii commune: Toate sunt formate din material organic asociat cu produse vegetale sau animale.

Materialele plastice sintetice se clasifica in doua grupe : termoplast termorigid Materialele termoplast pot fi modelate prin incalzire, fara sa sufere schimbari majore. Procesul de incalzire si racire poate fi continuat fara ca acesta sa fie in detrimetrul proprietatilor plastice ale materialului. Materialele termoplaste sunt cele mai bune pentru ramele de ochelari, deoarece permit ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rame de ochelari.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 787 cuvinte
Nr caractere:
26 537 caractere
Marime:
34.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
ochelari, rame
Predat:
la liceu
Sus!