Provocările technologice în recrutare și selecție

Extras din referat Cum descarc?

Piata globala se afla intr-o permanenta evolutie si schimbare, dominata fiind de tehnologiile si concurenta dintre organizatii pentru detinerea avantajului competitiv. 
Managementul reurselor umane se axeaza pe identificarea acelor oameni ce au capacitatea de a adauga valoare la locul de munca si totodata de a conduce cu succes intreprinderea in viitorul necunoscut. Domeniul resurselor umane este deosebit de complex astfel angajatorii se confrunta cu multiple provocari, fiind nevoiti sa faca trecerea de la recrutarea bazata pe metode clasice si consumatoare de timp la recrutarea ce integreaza tehnologia si foloseste instrumente inovative. 
1.1 Notiuni introductive privind recrutarea si selectia 
Prin recrutare si selectie se realizeaza o analiza privind posibilitatile de identificare a viitorilor angajati precum si potrivirea intre competentele, aptitudinile, experienta candidatului si caractersticile postului respectiv. 
Cele doua procese din cadrul departmentului de resurse umane presupun un grad ridicat de dificultate si implicit o responsabilitate semnificativa a recrutorului. Recrutarea si selectia exercita o influenta puternica asupra performantei si a randamentului activitatilor din cadrul organizatiei, de aceea ele trebuie realizate cu precizie si profesionalism. 
Procesul de recrutare este definit ca fiind actiunea de a cauta si a atrage candidati pentru a satisface lipsa fortei de munca din cadrul oragnizatiei. Aceasta activitate face posibila identificarea acelor talente care contribuie la realizarea obiectivelor companiei . Recrutarea devine fundamentala deoarece prin descoperirea candidatilor adecvati pentru postul vacant se asigura una dintre conditiile esentiale pentru succesul companiei. 
Selectia candidatilor precede activitatea de recrutare, presupune masurarea si evaluarea competentelor, abilitatilor si aptitudinilor aplicantilor in vederea delimitarii celui ce intruneste la cel mai inalt nivel cerintele postului. Astfel, scopul procesului de selectie poate fi sintetizat, conform autorului Gareth Roberts in "a reusi sa potrivesti oamenii la locul de munca" . 
Desigur ca aceste procese se desfasoara conform unor etape bine definite, ce asigura corectitudinea si transparenta organizatiei. 
1.2 Reformarea recrutarii in conditiile globalizarii 
Modificarea continua a tendintelor este determinata intr-o anumita masura si de fenomenul globalizarii, pe care Thomas Friedman il defineste ca fiind "un proces de integrare la nivel mondial a pietelor financiare, a statelor-natiune si a tehnologiilor in cadrul unei piete libere capitaliste la o scara nemaiintalnita pana in prezent" .
Globalizarea se caracterizeaza prin capacitatea de a produce schimbari semnificative si care creaza un impact asupra populatiei, influentand domeniile de activitate existente in societate. Acest fenomen complex urmareste extinderea inovatiei in toate ramurile de activitate prin integrarea intr-un mod agil a noilor tehnologii. 
Manifestarea fenomenului determina anumite transformari ce pot fi privite ca fiind un impuls spre progres, luand forma unor beneficii ce privesc extinderea sectorului privat, crearea oportunitatilor, apropierea oamenilor prin intermediul telecomunicatiilor. Activitatea privind resursele umane sufera, de asemenea modificari, ce schimba strategia recrutorilor si ii determina sa se adapteze valului cunoasterii si al inovatiilor. 
Oportunitatea oferita companiilor de a investi pe pietele externe nu conduce doar la sporirea resurselor financiare si al cunostintelor, ci si la cresterea oportunitatilor de angajare . 
Are loc o diversificare a tehnologiei permitand astfel atragerea fortei de munca la nivel global, adaptarea angajatilor la diferentele culturale ale fiecarei companii, precum si sporirea competitivitatii in procesul de atragere a valorilor. 
Globalizarea inlesneste patrunderea recrutorilor pe o piata a fortei de munca mult mai consolidata si diversificata. Accesul la tehnologie si cunoastere, oferit de globalizare, schimba
perspectiva companiilor de atragere si identificare a talentului, introducand metode de recrutare 
si selectie bazate pe inovatie, care sa elimine bariera distantei, a culturii. 
In figura 1.1 am evidentiat cateva forme ale recrutarii bazate pe tehnologie si inovatie care au rolul de a creste eficienta si performanta procesului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Provocarile technologice in recrutare si selectie.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!