Protecția Muncii în Arhive

Extras din referat Cum descarc?

Protectia muncii in arhive
Se desfasoara intr-un cadru legislativ bine definit (Codul muncii, Legea protectiei muncii nr. 90/1996 si Normele metodologice de aplicare a ei, Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti - 2005 - Compartimentul de protectia muncii).
Obligatii si raspunderi ale conducerii instantei sunt, in primul rand, cele cuprinse in Sectiunea a XI-a - Compartimentul de protectia muncii a Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti:
- La fiecare instanta se organizeaza compartimentul de protectia muncii sau  se desemneaza o persoana responsabila cu aceste atributii. Unde sunt compartimente de protectia muncii vor fi infiintate serviciul de securitatea muncii si serviciul de medicina muncii.
- Serviciul de securitate a muncii (sau persoanele desemnate) au atributii :
a. evalueaza riscurile de accidentare si imbolnaviri profesionale
b. controleaza toate locurile de munca in scopul prevenirii accidentelor si imbolnavirilor profesionale
c. asigura instruirea si informarea personalului in probleme de protectia muncii
- Serviciul de medicina a muncii are atributii:
a. participa la evaluarea, identificarea si comunicarea riscurilor privind imbolnavirile profesionale
b. monitorizeaza starea de sanatate a personalului
In afara acestor prevederi din Regulamentul de ordine interioara, conducerilor instantelor de judecata le mai revin urmatoarele obligatii:
- sa stabileasca masurile tehnice, sanitare si organizatorice de protectie a muncii, corespunzator conditiilor de munca si factorilor de mediu specifici dintr-o arhiva
- sa asigure informarea fiecarei persoane, anterior angajarii in munca, asupra riscurilor la care acestea se expun la locul de munca precum si asupra masurilor de prevenire necesare.
- sa asigure obligatoriu si gratuit, dotarea cu echipamente de protectie a salariatilor care desfasoara activitati la persoanele fizice sau juridice potrivit criteriilor stabilite in Normativul-Cadru de acordare si utilizare
Obligatiile si drepturile persoanelor care lucreaza in depozite de arhiva la instantele judecatoresti:
- sa-si insuseasca  si sa respecte normele de protectie a muncii si masurile de aplicare ale acestora
- nici o persoana nu va putea fi admisa la lucru fara efectuarea instrucajului introductiv general si a instructajului la locul de munca. Instrucajul periodic se va defasura ori de cate ori este necesar, la intervale ce nu vor depasi 6 luni. Se va completa Fisa individuala de instructaj privind protectia muncii.
La depozitele de arhiva este obligatorie respectarea urmatoarelor masuri minimale de protectie a muncii:
1. ancorarea rafturilor metalice (sau din fier cornier cu polite de lemn) pentru evitarea rasturnarii acestora
2. folosirea scarilor adecvate pentru scoaterea corecta a dosarelor de pe rafturile ce depasesc 2,40 ml (scari stabile cu sprijin dublu pentru posibilitatea folosirii ambelor miini pentru manipularea dosarelor in raft si nu a scarilor care se sprijina pe raft. In caz de necesitate se poate asigura scoaterea de pe raft de catre doua persoane, acolo unde rafturile sunt mai inalte de 2,50 ml si nu exista platforma pe culuarul dintre rafturi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia Muncii in Arhive.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!