Protectia Muncii

Extras din referat Cum descarc?

Omul este o persoana deosebita deoarece manata de o forta, care poate fi explicata, in parte, este intr-o continua miscare, schimbare, dezvoltare, traind intr-o lume schimbatoare. In acest proces  isi cauta partener formand grupuri, cladind o SOCIETATE in jurul sau. Construieste TECHOSFERA in care incearca sa produca bunurile sale necesare, iar impreuna cu toate acestea incearca sa modeleze, sa se foloseasca, in mod util, de NATURA. Din punct de vedere filozofic, MUNCA, nu este altceva decat o activitatea umana cu telul de a creea bunuri in interesul societatii.
Prin aceasta definitie munca poate fi impartita in doua categorii bine definite: in forta de munca si mijlocul de munca. Pe de-o parte forta de munca este insusi omul, iar pe alta parte sunt: obiectele, uneltele, masinile, lucrurile pe care omul le-a descoperit si creeat cu scopul de a fabrica produsele imaginate. Mijlocul de munca este materia, care de-a lungul procesului de munca se transforma in produsul imaginat de om. Protectia muncii reprezinta produsul tuturor activitatilor legale, de directionare, de organizare, care nu afecteaza sanatatea si asigura buna desfasurare a procesului muncii.
Peter Drucker (economist): Scopul primordial al unei afaceri este supravietuirea, iar motoul economic al unei firme este prevenirea pierderilor si nu atingerea unui beneficiu cat mai mare. Hammurabi- legea 229 (i. e. aproximativ in 3000, Babilon): Daca mesterul zidar construieste o casa si aceasta nu este solida, daramandu-se peste stapanul casei, ucigandu-l, atunci acest mester zidar sa fie ucis. Germania (sec. XVIII): lege privind despagubirea muncitorilor.
Anglia: Legea producatorului (1802): a creeat norme privind modul si timpul de lucru Legea materialelor explozibile (1875) Legea protectiei securitatii si sanatatii (1974) America de Nord: Legea privind despagubirea muncitorilor din Ontario (1915) Uniunea Europeana Directiva pentru reglementarea securitatii (anii 1980). Dintre toate cea mai importanta aste asa numita directiva numarul 96/82 Seveso II, privind regulile legate de accidentele grave cauzate de materialele periculoase.
O indrumare constiincioasa a protectiei muncii la nivel de inteprindere Inteprinderea a asigurat, asigura sau poate asigura prin activitatile sale protectia muncii.
Este o forma care directiunea poate conduce o inteprindere, care prin activitatea si prin produsul realizat sa nu atenteze la sanatatea oamenilor. Managementul protectiei muncii Managementul protectiei muncii ajuta inteprinderile prin punerea sistematica a intrebarilor legate de protectia muncii, si care sa devina parte de zi cu zi in strategia de afaceri si activitate. Managementul protectiei muncii: managementul general al inteprinderii (incluzand si proiectarea) cu privire la aspectele pe care le creeaza, fac, indeplinesc, introduc si reinoiesc continuu politica si strategia protectiei muncii.
Managementul protectiei ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia Muncii
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!