Proiectare competitivă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.2 Analiza sumara a aspiratoarelor profesionale existente pe piata

- Puterea maxima a motorului este caracteristica principala a aspiratorului care determina si influenteaza marimile celorlalte proprietati. In functie de tip si destinatie (de uz casnic, hotelier, auto) ia valori diferite, de exemplu, la aspiratoarele de uz casnic variaza intre 600 si 1500 W.

Aspiratoarele moderne sunt prevazute cu reglaj electronic pentru mai multe trepte de putere, in functie de gradul de murdarie a suprafetei de curatat.

- Depresiunea maxima exprima indirect eficacitatea si randamentul aspiratorului. Ea consta in diferenta de presiune atmosferica care se realizeaza intre spatiul din interiorul aspiratorului ca urmare a vitezei de rotatie a ventilatorului si mediul exterior, respectiv suprafetele obiectelor supuse aspirarii impuritatilor.

La aspiratoarele moderne exista mai multe trepte de alegere a depresiunii, in functie de gradul de murdarire a suprafetei.

Se exprima in mm coloana de aer si variaza intre 400 si 2000 in functie de destinatie. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat creste puterea de aspirare.

- Debitul de aer (fluxul de aer sau aerul refulat) exprima volumul de aer aspirat refulat in unitatea de timp. Aceasta caracteristica influenteaza eficienta operatiilor de stropire, vopsire, pulverizare. Se exprima in dm?/s si ia valori intre 10 si 40, in functie de tipul aspiratorului si de valoarea depresiunii maxime a aspiratorului.

- Capacitatea de curatare a prafului si a firelor de pe covoare este determinata de valoarea depresiunii maxime. Marimea acestei caracteristici variaza intre 90 si 98%, in functie de tipul aspiratorului.

- Fiabilitatea este exprimata, de regula, prin mediu de functionare fara nici o defectiune (MTBF). Se masoara in numar ore si se calculeaza cu relatia : MTBF=?ti/n in care :

ti=timpul de functionare a fiecarui produs pana in momentul defectarii ;

n=numarul de produse supuse observarii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectare Competitiva.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
1 263 cuvinte
Nr caractere:
7 545 caractere
Marime:
670.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
marketing, proiectare
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Profesorului:
Motanu Daniel
Sus!