Proiect Topografie

Cuprins referat Cum descarc?

1. Scopul topografiei. Definitie
2. Sisteme de coordonate
2.1 Coordonate sferice(geografice) 
2.2 Coordonate carteziene
3. Proiectii cartografice
3.1 Clasificarea proiectiilor carografice 
3.2 Proiectia Gauss-Kruger 
3.3 Proiectia Stereografic 1970 
3.4 Proiectia UTM (Universal Transversal Mercator)
4. Sistemul de impartire al trapezelor si nomenclatura acestora (scheletul Gauss)
5. Descifrarea continutului hartii
5.1 Elemente exterioare cadrului. Descriere, semnificatie/utilitate
5.2 Elemente interioare
5.2.1 Planimetria
5.2.2 Altimetria
Bibiliografie


Extras din referat Cum descarc?

1. Scopul topografiei. Definitie
Topografia este o ramura a geodeziei care se ocupa cu tehnica masuratorilor unei portiuni a scoartei Pamantului, cu determinarea pozitiei elementelor scoartei terestre pe suprafete mici (considerate plante), precum si cu tehnica reprezentarii grafice sau numerice a suprafetelor masurate, in scopul intocmirii de harti si planuri; descrierea amanuntita a unui loc sub raportul asezarii, configuratiei,etc.
Topografia este stiinta care se ocupa cu studiul instrumentelor si metodelo de utilizare in ridicarile topografice cu scopul intocmirii planurilor topografice.
Obiectivul topografiei il constituie ridicarea in plan a unor suprafete terestre.
Planul topografic este rezultatul ridicarilor topografice, pe care elementele de pe suprafata topografica sunt reprezentate prin proiectiile lor orizontale. Punctele de pe suprafata terestra sunt redate pe planul cu doua dimensiuni .
In functie de domeniile in care se aplica. Se pot identifca:
~topografia hidrologica
~topografia militara
~topografia forestiera
~etc.
2. Sisteme de coordinate
2.1 Coordonate sferice(geografice)
Un sistem de coordonate geografice defineste orice locatii de pe Pamant prin doua sau trei coordonate ale unui sistem de coordonate sferice, care este aliniat pe axa in jurul careia Pamantul se invarte. 
-latitudinea este unghiul dintre orice punct si ecuatorul. Liniile cu o latitudine constanta sunt numite paralele. Ele traseaza cercuri pe suprafata Pamantului, dar singura paralela care este un cerc mare este ecuatorul, cu fiecare pol geografic aflat la 90 de grade.
-longitudinea este unghiul spre est sau vest al unui punct arbitrar de pe Pamant. Liniile de longitudine constanta sunt numite meridiane. Meridianul care trece prin Greenwich este meridianul primar. 
2.2 Coordonate carteziene
Este un sistem de numere car definesc pozitia unui punct in raptor cu doua sau trei axe prependiculare intre ele.
Numele sistemului vine de la Cartesius, nume latinesc de la matematicianul si filozoful Renez Descartes, care printre altele a contribuit la unificarea algebrei si geometriei euclidiene.
In matematica, sistemul de coordonate carteziene este folosit pentru a determina in mod unic un punct in plan prin doua numere, numite de regula abscisa si odronata punctului. Pentru a defini coordonatele, se specifica doua drepte perpendiculare si unitate de lungimi, care este marcata pe cele doua axe. 
Folosind sistemul de coordonate carteziene, formele geometriece(curbele) pot fi descrise prin ecuatii algebrice, anume ecuatii satisfacute de coordonatele punctelor de pe respectiva forma geometrica.
Exemplu: cercul de raza 2 poate fi descris de ecuatia x2 + y2 = 4.
3.1 Clasificarea proiectiilor carografice
-dupa intersectia planului de proiectie cu globul
-dupa aspectul retelei cartografice normale
-dupa caracterul deformarilor
-dupa pozitia pe glob a centrului retelei cartografice
3.2 Proiectia Gauss-Kruger 
Aceasta proiectie a fost conceputa in anii 1825-1830 de catre matematicianul german Karl Friedrich Gauss, iar mai tarziu, in anul 1912, Johannes Kruger a elaborat formulele necesare pentru trecerea coordonatelor punctelor de pe elipsoidul de rotatie in planul de proiectie.
In Romania proiectia Gauss a fost introdusa in anul 1951, cand s-a adoptat si elipsoidul de referinta Krasovski-1940. Sistemul de proiectie s-a folosit la intocmirea planului topografic de baza la scara 1:10.000, a hartii topografice de baza la scara 1:25.000, precum si a hartilor unitare la diferite scari, pana in anul 1973.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Topografie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!