Proiect Sivicultura

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sa se elaboreze studiul privind aplicarea lucrarilor de ingrijire si conducere a arboretelor, si de alegere si aplicare a tratamentelor indicate pentru unitatea de productie III-Soarece din Ocolul Silvic Marginea, Directia silvica Suceava.

Unitatea de gospodarire luata in studiu este localizata in U. P. III-Soarece, O.

S. Marginea, Judetul Suceava, in versantii nordici ai Obcinei Mari din Carpatii Orientali. U. G. -ul luat in studiu se afla pe teritoriul comunei Marginea, iar vacinatatile. limitela si hotarele U. G. sunt redate in tab. 2: Padurile de stat sunt administrate de catre Regia Nationala a Padurilor prin Directia Silvica Suceava, Ocolul Silvic Marginea.

In suprafata luata in studiu nu exista paduri care apartin proprietarilor particulari 1. 4 Descrierea parcelara Datele au fost culese din amenajamentul U. P. III-Soarece realizat in anul 1999 si sunt prezentate in fisele de descriere parcelara Capitolul II Studiul conditiilor stationale 2. 1 Conditii geologice, geomorfologice si hidrografice 2. 1. 1. Geomorfologie Principalele tipuri morfogenetice care apar in zona U. G. sunt: -Muntii mijlocii si josi cu culmi paralele rotunjite, separate prin depresiuni alungite si relief de magura (tip obcine), caracteristice muntilor de geosinclinal pe structura cutata de flis.

-Podisuri monoclinale de platforma cu fragmentare deluroasa in U. G. luata in studiu.

Formele de relief intalnite in cadrul unitatii de gospodarire sunt prezentate in tabelul 3: Dupa cun se poate observe din tabel, o proportie foarte mare in cadrul suprafetei luate in studiu o are versantul (83, 44%), cu o suprafata efectiva de 550, 5 hectare. In urma acestei forme de relief se situeaza versantii inferior si superiorcare detin procente relativ asemanatoare ca valoare (6, 94 respectiv8, 84). Datorita unui parau care curge prin apropiere a aparut si lunca inalta in proprtie de 0, 88%. -Distributia altitudinala a suprafetelor U. G. -este re data in tabelul 4: Repartitia suprafetei U. G. studiata pe categorii de altitudine Tab. 4 Dupa cum se observa din tabelul de mai sus apriximativ trei treimi din suprafata se afla intre limitele altitudinale de 401si 600 de metri iar celalta treime este situata intre 601 si 800de metri.

-Distributia pe categorii de panta - este redata in tabelul 5 In tabelul 5 este prezentata distributia suprafetelor unitatilor amenajistice pecategorii de panta. Se observa ca mai mult de 3 treimi dintre u. a. -uri se afla intre 16 si 25 de grade inclinare (78, 83%). cealalta treime este situata in zone cu alt tip de panta. Aceasta se vede foarte bine in tabelul de mai sus.

-Distributia pe expozitii a U. G. Se ovserva ca arboretele din U. G. au o repartitie destul de uniforma ca expozitie: 26, 78%expozitie S-V; 20, 42% expozitie N-V, etc 2. 1. 2 Influenta parametrilor geomorfologici asupra astatiunii si a vegetatiei forestiere Fisa ecologica a sprciilor componente a U. G. Tab. 7 Se poate observa din fisa ecologica cum fagul se afla in optimul de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect Sivicultura
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
39 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
7 620 cuvinte
Nr caractere:
42 783 caractere
Marime:
56.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Predat:
la gimnaziu
Sus!