Portul Barcelona

Cuprins referat Cum descarc?

1. CARACTERISTICILE PORTULUI 1
1.1 ISTORIC ..2
1.2 LOCATIE .3
2. AUTORITATEA PORTUARA .5
3.CATEGORII DE SERVICII PORTUARE ..5
4. ANALIZA SWOT ..6
5. CONCLUZII .7
6.BIBLIOGRAFIE .8


Extras din referat Cum descarc?

1.CARACTERISTICILE PORTULUI
1.1 ISTORIC
Portul Barcelona este unul dintre cele mai importante porturi maritime din Europa. Acesta este situat in Catalonia, in nord-estul Spaniei. Barcelona are o locatie privilegiata datorita apropierii sale de: stramtoarea Gibraltarului (legatura cu America si Africa), Africa de Nord, Canalul Suez (acces usor in Asia si Orientul Mijlociu) si Sud Europa, cu trenul, fiind cel mai bun port al Spaniei, datorita proximitatii sale centrale Europa (prin Franta). Din toate aceste motive, se poate considera ca este un port strategic in Marea Mediterana.
Acesta este impartit in trei zone: Port Vell (,Vechiul port'), marele port industrial de sub Montjuic, Port Franc de Barcelona - aici se transporta feriboturile - si nave de croaziera, precum si nave de tip container - si portul de agrement, construit in 1992, Port Olimpic.
Portul Barcelona (portugheza: Puerto de Barcelona) are o istorie de 2000 de ani si o mare importanta comerciala contemporana ca fiind unul dintre porturile europene din Marea Mediterana, precum si cel mai mare port din Catalonia. Este, de asemenea, al treilea si cel de-al noualea port containerizat din Spania, cu un volum al comertului de 2,57 milioane TEU in 2008. Portul este administrat de Port Authority of Barcelona, si este impartit in trei zone: portul Vell (portul vechi), portul comercial / industrial si portul logistic (portul liber al Barcelonei).
1.2 LOCATIE
Locatie
Tara
Spania
Locatie
Barcelona Detalii
Operat de
AP Barcelona
Detinut de
Puertos del Estado
Suprafata
10.653 square kilometres (1,065.3 ha) Statistici
Sosirile navelor
8,976 nave (2017)
Tonaj anual de marfa
61,366,941 tone (2017)
Volumul anual al containerelor
2,978,757 TEU (2017)
Traficul de pasageri
4,136,999 (2017)
Academia Navala Mircea cel Batran, Constanta
Locatia Geografica a Portului Barcelona
Academia Navala Mircea cel Batran, Constanta
2. AUTORITATEA PORTUARA
Autoritatea Portuara din Barcelona (APB) este organul de conducere responsabil cu gestionarea portului din Barcelona. El raporteaza catre portul national spaniol si autoritatea portuara, care implementeaza politica guvernului portuar. Autoritatea nationala coordoneaza si monitorizeaza, de asemenea, eficienta retelei portuare - cele 28 de autoritati portuare care administreaza cele 44 de porturi de interes general din Spania. In conformitate cu dispozitiile din Legea spaniola 33/2010 din 5 august 2010, de modificare a Legii 48/2003 din 26 noiembrie 2003 privind regimul financiar si de servicii pentru porturile de interes general, APB trebuie sa indeplineasca urmatoarele functii: - Furnizarea de servicii portuare generale; autorizarea si monitorizarea serviciilor portuare de baza. - Gestionarea zonei de servicii port si utilizarea portului. - Planificarea, proiectarea, constructia, intretinerea si operatiunile legate de lucrari, servicii portuare si mijloace de navigatie. - Gestionarea zonei portului public si a zonei acoperite de ajutoarele de navigatie. - Gestionarea activelor si resurselor financiare ale portului. - Promovarea activitatilor industriale si comerciale legate de transportul maritim si traficul portuar. - Coordonarea operatiunilor care implica diferite moduri de transport in incinta portului.
Misiunea ,viziunea si valorile autoritatii portuare Barcelona
Autoritatea portuara din Barcelona si-a definit misiunea (care descrie ratiunea ei de a fi), viziunea sa (care precizeaza ce intentioneaza sa fie in viitor) si valorile sale (principii de baza care precizeaza comportamentul oamenilor in organizatie). Intreaga organizatie face eforturi zilnice pentru atingerea acestor obiective.
Pentru a conduce dezvoltarea Portului de la Barcelona, sa genereze si sa gestioneze infrastructurile si sa garanteze servicii sigure pentru a contribui la competitivitatea clientilor sai si a crea valoare pentru companie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Portul Barcelona.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

https://www.researchgate.net/publication/312900325_Analysis_and_strategy_of_Barcelona's_Port_in_the_Project_HORIZON_2020
http://www.portdebarcelona.cat/en/
https://en.wikipedia.org/wiki/Port_of_Barcelona
https://biblioteca.regielive.ro/proiecte/geografie/barcelona-potential-turistic-turism-222149.html


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!