Poluarea Apei

Extras din referat Cum descarc?

MEDIUL este un asamblu de factori fizici ,chimici si sociali , susceptibili de a avea afecte directe sau indirecte ,imediat sau intarziate, asupra fiintei vii ,inclusiv a oamenilor.
Poluarea este prezenta unor substante solide ,lichide sub forma gazoasa sau de vapori sau orice forma de energie care introdusa in mediu modifica echilibru ecologic ,ingreuneaza activitatea economica si pune in pericol viata omului 
Poluarea poate fi de doua feluri :
a) naturala - care afecteaza regiuni izolate pe Glob si are aspect temporar - ex.: furtuni de nisip ,eruptii vulcanice 
b) atrificiala - care produce modificari ale microclimatului 
Poluarea artificiala este la randul ei :
- fizica ( apei ,sonora ,termica );
- chimica (pesticide ,tutei ,gaze ,substante organice);
- biologica (germeni patogeni) 
Protectia mediului ambiant constituie problema majora a societatii contemporane Cunoasterea influientei activitatii umane asupra ecosistemelor naturale ,cu mentionarea surselor de poluare si a efectelor lor fizice ,este de stricta actualitate Ea este impusa mai ales de implicatiile nefaste ale deteriorarii mediului asupra calitatii vietii oamenilor 
Desi sunetele puternice sau inspaimantatoare fac parte din natura, in ultimele doua secole zonele urbane si industriale au devenit extrem de zgomotoase.
Poluarea apei reprezinta contaminarea izvoarelor, lacurilor, apelor subterane, a marilor si oceanelor cu substante daunatoare mediului inconjurator. 
Apa este elementul care intretine viata pe Pamant.
Toate organismele o contin; unele traiesc in ea; unele o consuma. Plantele si animalele au nevoie de apa pura, si nu pot supravietui daca apa este infectata cu chimicale toxice care dauneaza microorganismelor. Daca este extrem de grava, poluarea apei poate ucide un numar mare de pesti, pasari si alte animale, iar in unele cazuri poate ucide toti membrii speciei din zona afectata. Poluarea face ca paraurile, lacurile si toate acumularile de apa sa aiba un aspect si un miros neplacut. Nu este recomandat sa se consume pestele si crustaceele care traiesc in apa infestata. Oamenii care beau apa poluata se pot imbolnavi grav, iar expunerea indelungata poate produce cancer iar la femei pot aparea sarcini cu probleme.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Apei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!