Pietre Pretioase

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Din cele mai vechi timpuri s-au creat legende ce aveau ca obiect pietrele pretioase, fiindu-le recunoscute frumusetea,duritatea,valoarea si alte virtuti mai putin vehiculate.Valoarea lor este apreciata prin prisma urmatoarelor criterii: raritatea, frumusetea, greutatea (karate, un karat = 0.2g) ,rezistenta si maiestria cu care s-a taiat si slefuit piatra pretioasa. Pietrele pretioase au un rol deloc de neglijat in transformarea personala a individului, ele reprezentand stadii catre evolutia spirituala a omului, schimbarea acestuia fiind determinata de actuinea miraculoaselor pietre. Pietrele pretioase, semipretioase si cristalele transmit o vibratie specifica care intra sau nu in rezonanta cu persoana care le poarta, de aceea trebuie sa ne alegem cu grija bijuteriile.Li se atribuie ,de asemenea, puterea de a vindeca unele boli si de a ne proteja impotriva deochiului.
Clasificarea pietrelor naturale: Pietrele sunt creatii fascinante ce apar intr-o paleta variata de forma, taieturi sau culori.O piatra naturala este caracterizata prin forma de cristalizare care-i da frumusete si este cu atat mai valoroasa cu cat este mai rara si cu cat bucura mai multe generatii. Geologii clasifica pietrele naturale in urmatoarele categorii:
a) Pietre pretioase in categoria carora intra diamantul, rubinul, safirul si smaraldul, apreciate pentru frumusetea si durabilitatea lor, utilizate pentru confectionarea bijuteriilor foarte scumpe.
b) Pietrele fine ce desemneaza toate celelalte pietre transparente sau translucide , mai putin valoroase , folosite in confectionarea bijuteriilor mai putin costisitoare.
c) Pietrele ornamentale, translucide sau opace se utilizeaza pentru confectionarea bijuteriilor comerciale.
d) Materii organice pretioase ce provin din regnul animal sau vegetal. 
PIETRE PRETIOASE PIETRE FINE PIETRE ORNAMENTALE MATERII ORGANICE PRETIOASE
O piatra naturala se evalueaza prin patru caracteristici (notate prin 4C) .
a) Carat = greutatea exprimata in carate (1 ct.=0,2g);
b) Color = culoare ( claritatea, stralucirea culorii)
c) Cut = taietura (gradul de perfectiune al taieturii);
d) Clarity = reprezinta incluziuni si felul acestora.
- Stralucirea culorii.
Din punct de vedere al stralucirii culorii exista trei clase mari de calitate, notate cu litere mari:
-Prima clasa care cuprinde cele mai valoroase exemplare este notata de la D la H si cuprinde diamantele care privite cu ochiul liber de un specialist apar ca incolore.
-Clasa notata de la I la L simbolizeaza pietrele care par incolore daca sunt de dimensiuni mici, iar in cazul cand sunt de dimensiuni mai mari, (peste 0.2 ct.) apar de o culoare mai difuza
-Clasa notata cu simbolul M-Z sunt pietrele la care intensitatea culorii este mai slaba.
- Taietura.
Principalele tipuri de taieturi sunt: brilliant cu 57 fatete, oval, para, marghiz, inima, smarald, bagheta, patrat, triunghi, etc.
- Claritate (gradul de puritate sau limpezime) .
Grad 
claritate Denumire 
engleza Semnificatii
IF Internally
Flawless Fara incluziuni
VVSI Very, Very Small
Inclusions Incluziuni foarte, foarte mici.
VSI Very Small
Inclusions Incluziuni foarte mici.
SI Small Inclusions Incluziuni mici
P Pique Incluziuni vizibile cu ochiul liber.
Diamantul
Diamantul este piatra celor nascuti in aprilie si piatra pretioasa aniversara pentru implinirea a 10 si 60 de ani de casnicie. Diamantul a fost descoperit in anul 500 i.Hr. in India. Numele de "diamant" vine din grecescul "adamas", care inseamna "de necucerit" -sugerand eternitatea iubirii. Inca de la grecii antici diamantul este simbolul traditional al iubirii. In acea vreme se credea ca acestea sunt picaturi de roua intarite sau aschii din stele sau fulgere cristalizate. Diamantul a fost considerat in lumea antica piatra magica, fiind rezervata doar zeilor si regilor. Era piatra judecatorilor, infernului, puterii, amuleta protectoare a luptatorilor si aducatoare de victorii. El daruieste bunatate si puritate sufleteasca. Multe popoare cred ca el ocroteste de traznet, stafii, ca vindeca pe somnambuli si melancolici. Era socotit antidot contra otravurilor si protector al femeilor gravide. Simbolizeaza piatra Soarelui si patroneaza luna aprilie si ziua de sambata.
Diamantul nu este doar "cel mai bun prieten al femeilor" ci si al bijutierilor. Frumusetea si raritatea sa sunt legendare. Este de obicei incolor dar sunt intalnite si variante absolut fantastice de diamante galbene, albastre, violet, verde, roz, negre sau cu nuante albastrui (celebrul "bleu-blanc").


Fisiere in arhiva (1):

  • Pietre Pretioase.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!