Perspectiva abordarilor moleculare in cercetarile fundamentale si de management al insectelor

Extras din referat Cum descarc?

Parcurgem o etapa deosebit de prolifica in dezvoltarea cercetarilor fundamentale si aplicative la nivel molecular. Tehnica dezvoltata in ultimele doua decenii, ne da alte dimensiuni asupra fenomenologiei care are loc la nivelul microcosmosului ultrastructurilor celulare, cromatografia, HPLC-ul si PCR - ul, punand in evidenta nano-molecule, enzime, metaboliti, dar si transcriptia la nivelul genelor, prin tehnologia microarray. Patrunderea in dimensiunea moleculara, s-ar putea bine asemui cu descoperirea microscopului de Leeuwenhoek (1676), mijloc prin care s-a patruns in structura celulara a organismelor.
Aceste mijloace moderne de investigare au creat o efervescenta in lumea cercetatorilor, trecandu-se de la experimentari care vizau activitatile biologice la nivel macro, la patrunderea in intimitatea fenomenelor vitale, asa incat planta sa fie vazuta ca un organism deosebit de complex, cu activitati foarte bine coordonate de diferiti fitohormoni. Au aparut noi ramuri ale stiintei care se ocupa de cercetarile moleculare, cu terminatia in ,,omica" cum ar fi genomica, proteonomica, metabolomica, transcriptomica, lipidonomica etc, preocupate de cercetare tuturor fenomenelor ce se petrec la nivel molecular, cu factorii coordonatori in declansarea acestor procese biologice. De aceste realizari in dezvoltarea diferitelor ramuri ale stiintelor au beneficiat si cercetarile din domeniul entomologic, cu caracter fundamental si de management al insectelor din diferite ecosisteme, in special cel agricol si silvic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Perspectiva abordarilor moleculare in cercetarile fundamentale si de management al insectelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!