Particularitati ale Marketingului in Publicitate

Extras din referat Cum descarc?

I.Agentia de publicitate
O agentie de pubilicitate ,conform definitiei Asociatiei americane de publicitate ,este o companie independenta ,formata din oameni de afaceri creativi ,care concep ,pregatesc si repartizeaza mesajul publicitar in mijloacele de publicitate ,pentru vanzatori care incearca sa atraga clienti pentru bunurile si serviciile lor. 
II.Scurt istoric
Intr-o lume in care concurenta pe toate pietele este tot mai agresiva ,publicitatea este decisiva pentru succesul unui produs .A trecut vremea cand toti erau convinsi ca se pricep la toate ,acum concurenta este mare ,marja de eroare mica .Pe termen lung ,solutia nu poate fi decat agentia de publicitate .
Agentiile de publicitate moderne de astazi au parcurs un drum lung de la vanzatorul de spatiu de acum un secol ,la o extindere pe care multi considera ca ar fi trebuit sa o numeasca agentie de marketing.Odata cu cresterea competitivitatii agentiile de publicitate au extins gama serviciilor disponibile pentru client.
III.Serviciile integrate
Anii 1990 au adus cu sine reevaluarea modului de operare al agentiilor .Serviciile integrate au devenit un concept important in legatura cu eforturiile de coordonare a mixului de marketing al clientiilor ,inclusiv relatiile publice ,publicitatea ,marketingul direct ,conceptia ambalajelor si altele.Unele agentii si-au extins serviciile de comunicare,prin extinderea departamentelor sau prin achizitii sau intemeieri de filiale care sa le permita sa ofere vanzari promotionale ,relatii publice ,marketing direct ,servicii privind conceperea ambalajelor sau sloganelor si chiar programari la televiziune.Unul dintre motive este cel financiar-clientii se reorientau dinspre publicitate catre promovare si doreau ca sistemele lor comunicationale sa fie integrate.Agentiile au incercat sa se schimbe ,pentru a raspunde acestor nevoi.
Pe masura ce televiziunea prin cablu ,computerele ,comunicatiile prin satelit, tehnologiile video si altele asemenea au devenit globale ,agentiile au trebuit sa invete cum sa utilizeze aceste noi tehnologii in sprijinul clientilor lor.Acest proces a implicat intelegerea modului in care aceste servicii interactive sunt oferite;conceperea si realizarea mesajului ,care vor fi diferite de cele ale publicitatii traditionale ,si consumatorului interactiv.
Simplu spus,agentia cu servicii complete ofera clientiilor toate serviciile necesare pentru a desfasura toate functiile publicitatii -planificare,creare ,productie ,plasament si evaluare.Multi au extins aceasta enumerare pentru a include managementul comunicarilor integrate de marketing .Astazi ,marketingul integrat face posibil managementul mesajului produsului ,prin intermediul unei varietati de discipline-publicitate,promovare, marketing direct ,relatii publice si altele -concentrandu-se in mod strategic pe marketing,astfel incat imaginea marcii respective este intensificata de fiecare data cand consumatorul este expus mesajului publicitar.
IV.Produse si servicii
O agentie de publicitate full-service nu creeaza numai campanii publicitare ci plaseaza elemente de advertising in media.
- Client Service si Planning
- Planificare, organizare si realizare campanii media
- Administrarea bugetelor de publicitate ale clientilor
- Planificarea strategica a distributiei fondurilor intr-o campanie publicitara
- Monitorizarea campaniilor cu expunerea rezultatelor acestora catre clienti,
- grafice, prezentari 
- Cumparare si vanzare spatii publicitare pe urmatoarele suporturi media
- PRESA SCRISA
- TELEVIZIUNE
- RADIO
- INTERNET
- Creatie Publicitara
- Grafica articole publicitare: flyere, articole publicitare, invitatii, mape, afise, bannere, machete pentru presa scrisa
- Productie publicitara audio
- Panouri stradale de diferite dimensiuni, panouri directionale
- Bannere, casete luminoase
- Steaguri, afise, autocolante, flyere
- Publicitate pe mijloacele de transport ( microbuze autobuze, tramvaie )
- Spoturi audio
- Spoturi video
- Web design
- Materiale personalizate: Pixuri, brichete, agende, calendare, tricouri, plase, sacose, scrumiere, ceasuri de birou si perete,foi cu antet, carti de vizita ,cadouri personalizate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Particularitati ale Marketingului in Publicitate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!