Organizarea Productiei Culinare In Restaurantul McDonalds

Extras din referat Cum descarc?

CUPRINS Argument Capitolul I: Organizarea Activitatii in cadrul Restaurantului Mcdonald s Prezentarea Firmei Organizarea Firmei Capitolul II: Organizarea Resurselor Umane Organigrama Politica de Recrutare Analiza si Evaluarea Posturilor Evaluarea Performantelor Profesionale Capitolul III: Oferta Culinara a Restaurantului Mcdonald s Sandwish-uri Salate Dulciuri Capitolul IV: Promovarea Preparatelor Culinare din Cadrul Restaurantului Mcdonald s Bibliografie Argument Povestea a inceput in anul 1940, cu un restaurant deschis de fratii Dic si Mac Mcdonald in San Bernadino, California, care avea la baza o linie de asamblare a produselor.
Servirea era rapida, meniul era limitat, 9 articole, scopul fiind acela de a vinde cat mai multi hamburgeri de 15 centi, milkshake-uri si cartofi prajiti, succesul lor la atras pe Ray Kroc, un vanzator care a fost uimit de cererea enorma a baietilor de aparate de milkshake-uri. In timp ce fratii Mecdonald, erau multumiti de succesul lor, Kroc avea planuri mai mari pentru aceasta afacere. El a semnat un accord de franciza cu cei doi frati in 1954, si pana la sfarsitul deceniului respectiv a deschis numai putin de 100 de restaurante. Anii 60 au insemnat o rapida expansiune pentru Mecdonald s. Publicitatea era raspandita peste tot, pe panouri stradale, in reviste, la televizor. Asa ca au mai deschis restaurante peste tot in Canada, Puerto Rico, extinzand spatiul interior al acestora, pentru a oferi locuri de servit. Au introdus logo-uri si reclame, mascota fiind Ronald Mecdonald.
Kroc a cumparat afacerea fratiilor Mecdonald, si-a sarbatorit cea de-a 10-a aniversare a companiei printr-o oferta publica de actiuni, pana in 1969 deschisese 1500 de restaurante, iar la nivelul intregii companii, se vindeau 3, 5 milioane de hamburgeri zilnic. Mecdonald a democratizat stilul de a manca in oras, oferind locatii neintimidante si in acelasi timp accesibile. De-a lungul anilor 70 langa Mecdonald s au fost construite locuri de joaca pentru copii si parcari, astfel incat acesta a devenit destinatia perfecta pentru familiile ocupate, mai ales pentru gustarile pe fuga. De asemenea, a fost extins meniul cu o linie completa pentru dejun introdus in anul 1977 si cu Happy Meals. In 1979 anul in care Mecdonald s a vandut hanburgeru-l cu numarul 30. 000. 000. 000. Pana in 1985 puteai intalni restaurante in 43 de tari. a sfarsitul Razboiului Rece, Mcdonald s a deschis un restaurant in Moscova (1990) devenind astfel primul ambasador al valorilor SUA in Rusia. Avand venituri anuale de peste 20 de miliarde de dolari si peste 30. 000 de restaurante in 119 tari si una din marcile cel mai usor de recunoscut, Mcdonald s a devenit un simbol al culture americane.
Capitolul I Organizarea Activitatii in Cadrul Restaurantului Mcdonald s 1. 1 Prezentarea Firmei Mcdonald s Unirea 1 face parte din corporatia restaurantelor Mcdonald s, unele dintre cele mai bune ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea Productiei Culinare In Restaurantul McDonalds
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!