Nutritie

Extras din referat Cum descarc?

Prelucrarile mecanice, fizice, chimice si biochimice la care sunt supuse materiile prime pentru a fi transformate in produse finite determina inevitabil modificari in compozitia chimica si implicit influenteaza valoarea nutritiva a produselor.
Cele mai multe prelucrari conduc la pierderi de valoare nutritiva ca urmare a scaderii continutului de proteine, vitamine, saruri minerale, glucide. Diferite procedee de prelucrare influenteaza insa in mod diferit continutul de substante nutritive; sunt prelucrari (rafinarea uleiului, sau obtinerea fainii albe, de exemplu) care determina pierderi deosebit de mari de substante nutritive, dupa cum sunt si procedee (congelarea) in care pierderile de componente nutritive sunt mici.
Pentru tehnologul din industria alimentara este important a cunoaste in ce masura un procedeu sau altul de prelucrare influenteaza valoarea nutritiva a alimentului obtinut, pentru a lua masurile necesare de prevenire a pierderilor nutritive si pentru a alege acele prelucrari care afecteaza cel mai putin acest indicator de calitate a alimentelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Nutritie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!