New Media

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 2
Conceptul de New Media 2
Caracteristicile noilor medii 5
Concluzii 6
BIBLIOGRAFIE 8


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Domeniul de cercetare al comunicării politice poate fi considerat recent de sine stătător, până de curând acesta a fost doar o temă predilectă a cercetărilor din domenii precum sociologie, filologie, marketing, mass-media sau științele comunicării. Din cauza acestui fapt, conceptul de comunicare politică comportă o paletă foarte largă de abordări teoretice din mai multe perspective de cercetare și astfel definirea conceptului este una anevoioasă și cu multe înțelesuri.
Analizând mai multe definiții de referință ale conceptului de comunicare politică, am identificat o serie de cuvinte-cheie întâlnite în mai toate definițiile, precum “intențiile emițătorilor de a influența mediul politic” , “eterogenitatea care concură la producerea acesteia” și “interacțiunea”. Chiar și așa, Camelia Beciu atrage atenția asupra faptului că nu putem rezuma comunicarea politică doar prin prisma “intenționalității” actorului politic, “mesajului” politic și strategiilor de persuasiune.
Conceptul de New Media
Încă de la apariția internetului s-a pus problema denumirii unui nou tip de media ce părea un mijloc de informare în masă promițător. Primul termen pentru acest nou concept a fost digital media, dar după cum subliniau Andrew Dewdney și Peter Ride, în cartea lor The New Media Handbook, “problema cu termenul de digital media era faptul că avea tendința să privilegieze tehnologia în sine, în deficitul aspectului de mediu” .
Electronic media, este un alt termen care ar putea fi folosit în acest context, afirmă aceeași autori. Termenul de electronic media grupează tehnologii de comunicație ale secolului al
XIX-lea, precum telegraful, telefonul, radioul, televizorul și mai târziu, computerul. Ulterior a fost propus un alt termen, acela de new media, considerat de aceeași autori mai potrivit, pentru că “ [n.r. new media] relevă mai mult despre conceptul contemporan de cultură și contextele practicilor media decât relevă despre un simplu nou set de tehnologii. [ ] Relația dintre tehnologie, cultură și practici media trebuie privită ca o legătură la fiecare nivel, de la invenție, la progres tehnologic, la valoarea de întrebuințare” .
New media, sau noile media este un concept nou care caracterizează orientarea tehnologică a ultimelor două decenii în domeniul informaticii, și acest concept este ușor de asociat cu următorii termeni: internet, tehnologie, conținut, colaborare, comunicare, interactivitate, noutate, comunitate, experiență.
Definiția cea mai generală pornește de la un consens asupra faptului că noile media se referă la formele invoatoare de interacțiune dintre oameni și tehnologie, la relația dintre oameni și instrumente de comunicare folosite în mod creativ pentru a îndeplini nevoile elementare de informare, comunicare și relaționare. 
În cadrul conceptului de new media, se consideră că sunt incluse tehnologii precum blogurile, podcasturile, jocurile video online, lumile virtuale, rețelele de socializare, sistemele de instant messeging, wiki-urile și aplicațiile pentru dispozitivele mobile precum cele care permit sincronizarea telefonului mobil la computer, site-urile, emailul și televiziunile interactive.


Fisiere in arhiva (1):

  • New Media.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Andrew Dewdney și Peter Ride, The New Media Handbook, Londra și New York, Routledge, 2006;
2. Camelia Beciu, Comunicare și discurs mediatic, Editura Comunicare.ro, București, 2009;
3. Dorina Guțu-Tudor, New New Media, ed. a 2-a, rev, București, Tritonic, 2007;
4. Jan van Dijk (2002), Sociology of new media, Il Mulino Publishing Company, Bologna;
5. Marshall McLuhan, Understanding Media. London, Sphere 1968, apud. Andrew Dewdney și Peter Ride;
6. Mattia Miani, Utilizarea politică a noilor media și riscul populismului , în „il Mulino”, 5/2007;
7. R.E. Denton, G.C. Woodward, Political Communication in America, Editura Praeger, New York, 1990, p. 11, apud. Brian McNaird, Introducere în comunicarea politică, Editura Polirom, Iași, 2007;
8. Ted Nelson , Literary Machines, Self published, Swarthmore, Pa. 1981, traducere italiană Literary Machines 90.1, Padova Muzzio, 1992;
9. Tipaldo, G. (2014). Analiza conținutului și mass-media . Bologna, IT: Il Mulino.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!