Modelare în CATIA v5

Extras din referat Cum descarc?

Piesa “Suport 1”
Se creeaza un “Sketch” in planul xy, cu 2 din cele dimensiuni ale piesei (fig.1).
Fig.1
Se actioneaza pictograma “Exit workbench” pentru a iesi din sketch.
Se foloseste comanda “Pad” si se alege a treia dimensiune (fig. 2).
Fig.2
Va rezulta un paralelipiped dreptunghic cu dimensiunile20x30x180mm, ca in fig.3.
Fig.3
Mai departe vom crea gaurile filetate infundate. Mai intai se creeaza un “Sketch” pe fata superioara a paralelipipedului, apoi se creeaza doua puncte la dimensiunile stabilite (fig.4), acestea reprezentand centrele gaurilor.
Fig.4
Se actioneaza pictograma “Exit workbench” pentru a iesi din sketch.
Se foloseste comanda “Hole” pentru a genera cele doua gauri. Se observa ca centrele gaurilor se pozitioneaza automat pe punctele create in sketch-ul de mai sus. Se deschide fereastra “Hole definition” (fig.5), in care putem selecta caracteristicile geometrice ale gaurilor. Se alege din cele trei meniuri de sus meniul “Thread Definition”, la “Type” se selecteaza “Metric Thick Pitch”, la Thread Description” se alege “M8”, la Thread Depth” se selecteaza “10mm”, iar la “Hole Depth, “15mm”. 
Fig.5
Dupa ce s-au introdus toate datele, se actionzeaza “OK” si se iese din meniu. Piesa rezultata trebuie sa se prezinte ca in figura 6.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modelare in CATIA v5.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!