Metoda Potentiometrica Metode Electrometrice Potentiometrie

Extras din referat Cum descarc?

Metoda potentiometrica foloseste pentru determinarea concentratiei ionilor, masuratori de tensiune electromotoare, creata intre doi electrozi diferiti.
Prin electrod se intelege un sistem format dintr-un conductor electronic (metal) si electrolitul din jurul sau (sare a metalului respectiv). La suprafata de contact dintre conductorul electronic si electrolit se stabileste o diferenta de potential numita potential de electrod.
Alaturi de electrodul de referinta, in determinarile potentiometrice se foloseste electrodul indicator, al carui potential se modifica in functie de concentratia ionilor din solutie.
Determinarea potentiometrica directa, care presupune o singura masurare a tensiunii electromotoare; Titrarea potentiometrica, in care se stabileste variatia potentialului electrodului indicator in functie de volumul de reactiv adaugat.
2. Titrarea potentiometrica Titrarea potentiometrica se bazeaza pe folosirea ca indicator in reactiile de titrare, a unui electrod polarizat, ale carui variatii de potential se modifica in functie de reactivul adaugat sau in raport cu ionul de titrat.
Metoda titrarii potentiometrice consta in masurarea F. E. M. a unei pile formate din: electrod indicator, solutie de analizat, electrod de referinta, si reprezentarea intr-o diagrama a variatiei F. E. M. in functie de cantitatea de reactiv adaugata. Astfel se obtin curbe potentiometrice cu ajutorul carora se stabileste punctul de echivalenta al reactiei efectuate.
3. Aparate pentru determinarea pH-ului si a F. E. M La determinarea F. E. M. a celulelor galvanice se tine seama de faptul ca F. E. M. reprezinta diferenta de potential ce apare intre doi electrozi ai unei celule galvanice, cand prin circuitul exterior trece un curent apropiat de zero.
In acest scop au fost construite diferite aparate numite electrometre electronice sau pH-metre. PH-metrele sunt de doua tipuri: - pH-metre de tip potentiometric, care sunt potentiometre obisnuite prevazute cu un amplificator cu tuburi electronice si un detector de zero; - pH-metre cu deviatie, care permit determinarea directa a F. E. M. si deci a pH-ului, prin citirea deviatiilor indicatorului.
4. Descrierea pH-metrului Acesta este un aparat electronic universal, de mare precizie si este adecvat in special pentru celule de pH, care contin electrozi de sticla. Ph-metrul este de fapt un voltmetru electronic prevazut cu un amplificator in doua trepte, cu o mare stabilitate a punctului de zero, care poate fi fixat intr-un domeniu foarte larg.
Curentul continuu este transformat in curent alternativ, amplificat si apoi redresat. Instrumentul indicator prezinta o scala gradata in unitati de pH, dar care poate fi folosita si pentru citirea in milivolti.
5. Modul de lucru Aparatul se conecteaza la reteaua de curent de 220V. La masurarea unei tensiuni electromotoare sau a unui pH necunoscut, se lucreaza totdeauna pe domeniul mare de pH cuprins intre 0-14. Pentru etalonarea aparatului se ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Metoda Potentiometrica Metode Electrometrice Potentiometrie
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!