Meteorologie si Oceanografie - Marea Barents

Cuprins referat Cum descarc?

A. CONSIDERATII GENERALE : Caracteristici fizico-geografice , hidrologice , geomorfologice ale tarmurilor (daca exista) si bazinului marii/golfului. (1,5)
B. FACTORII MECANICI (Regimul vanturilor, furtunilor, valurilor, curentilor, mareelor cu implicatii directe asupra navigatiei) Principalele forme de relief baric in bazinul marii/golfului cu implicatii aferente asupra circulatiei atmosferice si implicit navigatiei.(3,5)
C. FACTORII FIZICI (Regimul temperaturii, luminii, nebulozitatii, fenomenele de ceata si inghet (daca exista) si care sunt implicatiile asupra navigatiei). (2,3,5)
D. FACTORII CHIMICI (Regimul salinitatii, oxigenului, nutrientilor, substantelor poluante)(3,4,6)
E. PARTICULARITATI ALE FLOREI SI FAUNEI MARINE(5)


Extras din referat Cum descarc?

MAREA BARENTS
A. CONSIDERATII GENERALE : Caracteristici fizico-geografice , hidrologice geomorfologice ale tarmurilor si bazinului marii
Marea Barents este o mare ce apartine Oceanul Arctic, situata la nord de Norvegia si Rusia.
- suprafata: 1.438.000 km2
- adancime medie: 230 m
- adancime maxima: 600 m
- volumul apelor: 322.000 km3
Este cea mai intinsa dintre marile Oceanului Artic, fiind incadrata la est de insulele Novaia-Zemlea, la nord de Arhipelagul Frantz Joseph si Spitsbergen iar la sud de tarmurile nordice ale Europei.
In afara de larga deschidere spre vest unde comunica cu Marea Norvegiei si Marea Groenlandei, apele Marii Barents comunica spre N cu bazinul central al Oceanului Arctic, iar spre E cu Marea Kara.
Suprafata totala a Marii Barents este de 1,4 milioane de kilometri patrati, cu o adancime medie a apei de 230m. Volumul de apa este de 322 000km3.Platoul continental este ingustat,doar nordul arhipelagului Lofoten are latimea de aproximativ 30 km.
La aproximativ 17 ? E raftul se intoarce spre nord, si urmeaza aproximativ aceasta longitudine pana la Svalbard.In vestul pantei continentale adancimea apei este cuprinsa intre 2000m si 3000m. Adancimea de pe platoul continental norvegian variaza intre 200 si 500m, cu exceptia zonei de sud-est de Svalbard, caz in care adancimea este mai mica de 100m.
Pe raftul rus adancimea apei este in medie intre 200m si 300m, scazand la 100 m la nord de Capul Kanin si la vest de arhipelagului Novaia Zemlia. In Marea Pechora adancimea apei scade spre est si atinge o adancime minima a apei de aproximativ 20m in partea de est.
B. FACTORII MECANICI (Regimul vanturilor, furtunilor, valurilor, curentilor, mareelor cu implicatii directe asupra navigatiei) .Principalele forme de relief baric in bazinul marii/golfului cu implicatii aferente asupra circulatiei atmosferice si implicit navigatiei
Regimul vanturilor
Conditiile meteorologice in Marea Barents sunt dominate de cicloane care se formeaza in Atlanticul de Nord si care se muta in Marea Barents. In general, vanturile de iarna sunt din sud-vest, cu exceptia vinturilor din apropierea coastei Norvegiei care bat din directia nord-est.Efectul brizei marii se diminueaza la aproximativ 20-50 km fata de tarm.
Pe timpul verii panta de presiune este mai scazuta iar directia vantului este distribuita pe axele principale de-a lungul SV-NE in marea Barents.Presiunea scazuta care apare peste nordul Scandinaviei pe timpul verii duce la aparitia mai frecventa a vinturilor de est.
Distributia vinturilor este prezentata mai jos. Fruholmen, situat in apropiere de continent, se caracterizeaza prin vanturi de drenaj din fiorduri. Vanturile de drenaj sunt cele mai frecvente in timpul iernii si dispar rapid departe de coasta. 
Frecventa furtunilor puternice la Fruholmen este de obicei insotita de efectul de "colt" care se produce datorita topografiei continentului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Meteorologie si Oceanografie - Marea Barents.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!