Mass Media Functii Si Disfunctii

Extras din referat Cum descarc?

Mass media reprezinta totalitatea mijloacelor de informare precum: ziare, reviste, televizor, Internet, etc.
Ziarul este o publicatie care contine stiri, informatii si publicitate, de obicei tiparita pe foaie de ziar, o hartie de o calitate inferioara si la un cost mai mic. Ziarul poate fi general sau de un interes special, de cele mai multe ori publicat zilnic sau saptamanal. Primul ziar tiparit a fost publicat in 1605 si s-a dezvoltat chiar si in fata competitiei din partea tehnologiei precum radioul si televiziunea. Dezvoltarea recenta a internetului este o amenintare reala pentru materia ziarului, insa cumpararea ziarelor scade in cele mai multe tari, in timp ce castigurile din publicitate, care maresc considerabil veniturile ziarului, se maresc inlocuindu-se intre forma tiparita si sursa online.
Televiziunea poate fi definita ca un ansamblu de principii, metode si tehnici utilizate pentru transmiterea electrica pe un canal de comunicatie a imaginilor in miscare. Ca si radioul, televiziunea este este o inventie a perioadei interbelice, desi primele principii au inceput sa se studieze din secolul al XIX-lea. Au trecut mai mult de saizeci de ani de cand, pe un ecran sferic, aparea prima imagine a unei prezentatoare.
Radioul este o metoda de transmitere a sunetului prin unde radio care sunt unde electromagnetice. Undele radio calatoresc prin aer. Nicola Tesla, un fizician sarb din America, a inventat undele radio, dar existenta lor a fost promovata de Guilermo Marconi, un inventator italian.
Prin toate aceste mijloace, jurnalistii ne prezinta diverse everimente culturale, sportive, sociale. Ne sunt aduse la cunostiinta unele descoperiri stiintifice si ne sunt prezentate carti. Putem spune ca presa ne apara de pericolele la care ne-am putea expune prin prezentarea cazurilor in care oameniilor le sunt incalcate drepturile acestia fiind jefuiti, agesati fizic sau chiar ucisi din diverse motive.
Pe langa aceste informatii, sunt discutate si probleme politice. De cele mai multe ori, mass media critica deciziil si actiunile celor ce sunt la conducerea tarii, ea reusind uneori sa le schimbe deciziile celor de la putere prin criticile pe care le fac. Politicienii sunt nevoiti sa isi schimbe declaratii pentru a nu supara poporul ce ar putea fi influientat de articolele din ziare si de reportajele Tv. Presa poate fi considerata a patra putere in stat, ea avand posibilitatea sa-i oblige pe oamenii politici sa actioneze conform dorinelor sale si ale cetatenilor care i-au votat.
Democratia este aparata de mass media, aceasta fiind considerata cainele de paza al democratiei. Intr-un stat democratic, presa este libera sa informeze cetatenii cu privire la problemele politice ale statului. Astfel atunci cand sunt incalcate principiile democratice, presa anunta poporul care poate lua masuri. In regimurile comuniste, presa nu putea transmite decat stiri pozitive despre sistemul politic, oamenii neputand fi informati despre situatia reala.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Mass Media Functii Si Disfunctii
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!