Lanțuri kinetice

Extras din referat Cum descarc?

Lan. cinetic este un termen folosit pentru a descrie modul in care se mi.ca un corp uman. Este deosebit de relevant in terapia fizica , medicina sportiva, in neuro-reabilitare, in realizarea protezelor, ortezelor .i in alte domenii ale medicinei care se concentreaza asupra sistemului musculo-scheletic.
Modul in care executam un exerci.iu poate fi clasificat in doua categorii.
. Exerci.ii de lan. inchis .i
. Exerci.ii in lan. deschis.
Exerci.ii de lan. inchis inseamna ca picioarele sau mainile sunt in contact cu o for.a imobila, cum ar fi solul intr-o flotare, trac.iunile la bara sau exerci.ii la banca(Fig. 1, 2, 3). In exerci.iul cu lan. inchis, for.a de mi.care este canalizata prin corp in obiectul imobil.
Exerci.iile cu lan. deschis inseamna ca partea distala a membrului de exerci.iu este libera, de exemplu, bicycle-crunch sau exerci.iul cu gantere (Fig. 4, 5). In aceasta ac.iune mi.carea incepe proximal .i se deplaseaza distal
Fig. 1
Fig. 2
Fig. 3
Fig. 4
Fig. 5
Exerci.iile cu lan. cinetic deschis
Exerci.iile cu lan. cinetic deschis vizeaza in mare parte lucru pe o articula.ie sau un mu.chi. In majoritatea cazurilor, exerci.iile cu lan. cinetic deschis sunt mi.cari cu o singura articula.ie. De exemplu, atunci cand efectua.i un exerci.iu de extensie a piciorului, singura mi.care are loc la nivelul articula.iei genunchiului. Aceasta vizeaza mu.chii cvadricepsului. In acest exemplu, gamba este cel mai distal segment in mi.care. Gamba care se mi.ca liber in spa.iu in timpul exerci.iului face din acesta un exerci.iu cu lan. cinetic deschis.
Caracteristicile exerci.iilor cu lan. cinetic deschis
1. Exerci.iile cu lan. cinetic deschis sunt caracterizate de obicei printr-un model de solicitare rotativa la nivelul articula.iei. De exemplu, atunci cand face.i o extensie a genunchiului di pozitia a.ezat, stresul principal la articula.ie este rota.ia tibiei distale pe femurul proximal, chiar daca au loc .i alte mi.cari, cum ar fi rularea .i transla.ia.
2. Mi.carile lan.ului cinetic deschis au loc intr-o axa primara. In timpul exerci.iului de extensie a genunchiului a.ezat, mi.carea are loc in primul rand in plan sagital.
3. Numarul de segmente in mi.care simultana este limitat de obicei la unul. "Un segment al articula.iei (adica femur) ramane sta.ionar in timpul exerci.iului de extensie a genunchiului, in timp ce celalalt segment care formeaza articula.ia (adica tibia) este mobil." Acest lucru adauga control exerci.iului datorita stabilita.ii segmentului sta.ionar (adica femurului).
4. Aceste tipuri de exerci.ii permit o activare musculara mai izolata, deoarece pentru a efectua mi.carea este utilizata o contrac.ie musculara mai mica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Lanturi kinetice.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!