Inundațiile din Județul Bacău - Comuna Mărgineni

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 1975
Mărime: 14.07MB (arhivat)
Publicat de: Ilona-Doina Mircea
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Luminita Bibire
Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău Facultatea de Inginerie Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie

Cuprins

  1. - Inundaţiile,drama micilor gospodari
  2. - Ajutoare pentru sinistrati
  3. - Inundaţiile - focare de infecţii
  4. - Pârâul NEGEL
  5. - Apa trece, Bacăul rămâne”
  6. - BIBLIOGRAFIE

Extras din referat

- Inundaţiile,drama micilor gospodari

Bacaul, afectat de inundatii!Familii evacuate, o persoana luata de viitura, drumuri blocate de aluviuni, Calea Moinesti sub ape, paraul Negel a dat pe-afara!

Din cauza ploilor torentiale cazute in aceasta noape, peste o suta de familii din judetul Bacau au fost evacuate, dupa ce gospodariile le-au fost inundate. Conform datelor oferite de ISUJ Bacau, o persoana a fost luata de viitura, drumul european E85 a fost blocat de aluviuni timp de doua ore, iar o gravida a fost salvata de pompieri dupa ce a ramas izolata pe un deal. In noaptea de luni spre marti, peste o suta de familii din satul Buda, comuna Blagesti, au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele dupa ce apa a intrat peste ei. In jurul orei 11, echipele de interventie ale ISU au reusit sa evacueze zece persoane ramase in podurile caselor din satul Margineni. Din cauza precipitatiilor, 50-60 de litri pe metru patrat, paraul Trebes a iesit din matca si a inundat o parte din gospodariile din Margineni. Oamenii au fost evacuati, apa depasind trei metri. Saptesprezece persoane au fost izolate, fiind scoase din gospodarii cu barcile de catre angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului (ISUJ)Bacau. A fost adus un elicopter si pregatit pentru evacuarea locuitorilor in caz de nevoie. Si in comuna Magura, sute de case au fost inundate, apa depasind un metru, iar circulatia a fost intrerupta. Marti dimineata, un barbat de 32 de ani, din satul Dumbrava, comuna Gura Vaii, a fost luat de viitura, in timp ce se afla cu vacile la pascut, iar o femeie insarcinata a ramas izolata pe un deal in timp ce se ducea spre spital sa nasca in comuna Stefan cel Mare, fiind salvata de pompieri. Drumul European E85, in dreptul localitatii Cleja, a fost blocat timp de doua ore din cauza aluviunilor aduse de torenti pe sosea. Calea ferata Bacau – Bicaz a fost afectata in totalitate si nu se circula, fiind acoperita de apa si de aluviuni, iar pe ruta Valea Seaca – Faraoani se circula pe un singur fir. Lucratorii SNCFR lucrau, in jurul orei 11, 30, la degajarea aluviunilor si repunerea in circulatie a liniei ferate.

Nesemnificative la nivel judeţean, pagubele înregistrate în urma inundaţiilor în Bacău reprezintă o dramă mai ales pentru micul agricultor.

Inundaţiile din vara lui 2010 au pus la pământ mai bine de 5000 de hectare de pe raza Bacăului: în jur de 2250 de hectare cultivate cu porumb, peste 1500 de hectare de fâneţe, restul fiind reprezentate de grădinile de legume ale micilor agricultori.

- Ajutoare pentru sinistrati

Două tone de alimente, dulciuri şi îmbrăcăminte au ajuns în comuna Mărgineni.

Cei peste 20 de voluntari au ramas impresionaţi atat de necazurile oamenilor, cat şi de acţiunile Crucii Roşii Bacău.

Peste 100 de familii din Bacău şi Mărgineni au primit alimente şi produse de igienă, în ziua în care mapamondul marchează lupta împotriva foamei. Beneficiarii au fost aleşi dintre sinistraţii inundaţiilor din vară, în urma unor anchete sociale.

120 de familii din Bacău şi Mărgineni, victime ale revărsării apelor din vară, au primit pachete cu alimente şi produse de igienă. Acţiunea s-a bazat pe donaţiile făcute de mai multe companii din ţară.

Cei de la Crucea Roşie spun că vor încerca să revină cu ajutoare epntru sinistraţi în preajma sărbătorilor de iarnă.

Fără gaz şi electricitate in Mărgineni

Primesc hrana, dar nu o pot consuma. Multe dintre alimentele care ajung la sinistratii din Margineni sunt aruncate, pentru ca nu exista nici gaz, nici electricitate.

Degeaba primesc alimente precum ulei, orez şi făină, pentru ca nu pot fi folosite.

Preview document

Inundațiile din Județul Bacău - Comuna Mărgineni - Pagina 1
Inundațiile din Județul Bacău - Comuna Mărgineni - Pagina 2
Inundațiile din Județul Bacău - Comuna Mărgineni - Pagina 3
Inundațiile din Județul Bacău - Comuna Mărgineni - Pagina 4
Inundațiile din Județul Bacău - Comuna Mărgineni - Pagina 5
Inundațiile din Județul Bacău - Comuna Mărgineni - Pagina 6
Inundațiile din Județul Bacău - Comuna Mărgineni - Pagina 7
Inundațiile din Județul Bacău - Comuna Mărgineni - Pagina 8
Inundațiile din Județul Bacău - Comuna Mărgineni - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Inundatiile din Judetul Bacau - Comuna Margineni
    • inundatii margineni-grupa 342.doc
    • paraul negel.ppt

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?