Inundațiile din Județul Bacău - Comuna Mărgineni

Cuprins referat Cum descarc?

- Inundatiile,drama micilor gospodari
- Ajutoare pentru sinistrati
- Inundatiile - focare de infectii
- Paraul NEGEL 
- Apa trece, Bacaul ramane"
- BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

- Inundatiile,drama micilor gospodari
Bacaul, afectat de inundatii!Familii evacuate, o persoana luata de viitura, drumuri blocate de aluviuni, Calea Moinesti sub ape, paraul Negel a dat pe-afara!
Din cauza ploilor torentiale cazute in aceasta noape, peste o suta de familii din judetul Bacau au fost evacuate, dupa ce gospodariile le-au fost inundate. Conform datelor oferite de ISUJ Bacau, o persoana a fost luata de viitura, drumul european E85 a fost blocat de aluviuni timp de doua ore, iar o gravida a fost salvata de pompieri dupa ce a ramas izolata pe un deal. In noaptea de luni spre marti, peste o suta de familii din satul Buda, comuna Blagesti, au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele dupa ce apa a intrat peste ei. In jurul orei 11, echipele de interventie ale ISU au reusit sa evacueze zece persoane ramase in podurile caselor din satul Margineni. Din cauza precipitatiilor, 50-60 de litri pe metru patrat, paraul Trebes a iesit din matca si a inundat o parte din gospodariile din Margineni. Oamenii au fost evacuati, apa depasind trei metri. Saptesprezece persoane au fost izolate, fiind scoase din gospodarii cu barcile de catre angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului (ISUJ)Bacau. A fost adus un elicopter si pregatit pentru evacuarea locuitorilor in caz de nevoie. Si in comuna Magura, sute de case au fost inundate, apa depasind un metru, iar circulatia a fost intrerupta. Marti dimineata, un barbat de 32 de ani, din satul Dumbrava, comuna Gura Vaii, a fost luat de viitura, in timp ce se afla cu vacile la pascut, iar o femeie insarcinata a ramas izolata pe un deal in timp ce se ducea spre spital sa nasca in comuna Stefan cel Mare, fiind salvata de pompieri. Drumul European E85, in dreptul localitatii Cleja, a fost blocat timp de doua ore din cauza aluviunilor aduse de torenti pe sosea. Calea ferata Bacau - Bicaz a fost afectata in totalitate si nu se circula, fiind acoperita de apa si de aluviuni, iar pe ruta Valea Seaca - Faraoani se circula pe un singur fir. Lucratorii SNCFR lucrau, in jurul orei 11, 30, la degajarea aluviunilor si repunerea in circulatie a liniei ferate.
Nesemnificative la nivel judetean, pagubele inregistrate in urma inundatiilor in Bacau reprezinta o drama mai ales pentru micul agricultor. 
Inundatiile din vara lui 2010 au pus la pamant mai bine de 5000 de hectare de pe raza Bacaului: in jur de 2250 de hectare cultivate cu porumb, peste 1500 de hectare de fanete, restul fiind reprezentate de gradinile de legume ale micilor agricultori. 
- Ajutoare pentru sinistrati
Doua tone de alimente, dulciuri si imbracaminte au ajuns in comuna Margineni.
Cei peste 20 de voluntari au ramas impresionati atat de necazurile oamenilor, cat si de actiunile Crucii Rosii Bacau. 
Peste 100 de familii din Bacau si Margineni au primit alimente si produse de igiena, in ziua in care mapamondul marcheaza lupta impotriva foamei. Beneficiarii au fost alesi dintre sinistratii inundatiilor din vara, in urma unor anchete sociale.
120 de familii din Bacau si Margineni, victime ale revarsarii apelor din vara, au primit pachete cu alimente si produse de igiena. Actiunea s-a bazat pe donatiile facute de mai multe companii din tara.
Cei de la Crucea Rosie spun ca vor incerca sa revina cu ajutoare epntru sinistrati in preajma sarbatorilor de iarna. 
Fara gaz si electricitate in Margineni
Primesc hrana, dar nu o pot consuma. Multe dintre alimentele care ajung la sinistratii din Margineni sunt aruncate, pentru ca nu exista nici gaz, nici electricitate. 
Degeaba primesc alimente precum ulei, orez si faina, pentru ca nu pot fi folosite.


Fisiere in arhiva (2):

  • Inundatiile din Judetul Bacau - Comuna Margineni
    • inundatii margineni-grupa 342.doc
    • paraul negel.ppt

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!