Inteligenta Artificiala

Extras din referat Cum descarc?

In ultimii ani, recunoasterea fetelor a devenit un domeniu foarte popular pe baza caruia s-au dezvoltat unele din cele mai de succes aplicatii care tin de analiza imaginilor.
Datorita naturii acestei probleme, nu doar cercetatorii din informatica sunt interesati de face recognition, ci si neurologii si psihologii. A devenit o opinie generala faptul ca progresele inregistrate de cercetatorii care se ocupa de inteligenta artificiala, pot deveni foarte utile atat in neurologie cat si in psihologie contribuind la o mai buna cunoastere a modului de functionare a creierului uman.
O descriere generala a problemei recunoasterii fetelor (in informatica) poate fi formulata in felul urmator: fiind date reprezentari video sau imagini ale unei  "scene", sa se identifice una sau mai multe persoane aflate in cadrul acelei "scene" cu ajutorul unei baze de date de fete.
Face Recognition presupune implementarea a doua etape:
- Face Detection, in cadrul aceste etape se incearca identificarea fetelor care apar in imaginile pe care se lucreaza; imaginile sunt apoi procesate pentru a usura recunoasterea persoanelor ale caror fete au fost detectate in imagini.
- Face Recognition, in cadrul acestei etape, fetele detectate si procesate sunt comparate cu fetele cunoscute(dintr-o baza de date), si se decide asupra identitatii persoanei respective.


Fisiere in arhiva (1):

  • Inteligenta Artificiala.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!