Influența sticlei asupra mediului

Cuprins referat Cum descarc?

1. NOTIUNI GENERALE 2
2. CE ESTE STICLA 6
2.1. Scurt istoric 6
2.2. Sticla din punct de vedere ca material 6
3. PROCESUL TEHNOLOGIC 9
4. EFECTELE ASUPRA MEDIULUI AMBIANT 11
5. ACTIUNI DE AMILIORARE A EFECTELOR ASUPRA MEDIULUI INCONJURATOR 13
BIBLOGRAFIE 18


Extras din referat Cum descarc?

1. NOTIUNI GENERALE
Pana nu demult resursele naturale regenerabile ale Terrei erau suficiente pentru nevoile omenirii. In prezent, ca urmare a exploziei demografice si a dezvoltarii fara precedent a tuturor ramurilor de activitate, necesarul de materie prima si energie pentru productia de bunuri a crescut mult, iar exploatarea intensa a resurselor pamantului releva, tot mai evident, un dezechilibru ecologic.
Tot mai des, o parte din materiile prime intermediare sau finale, produse deosebit de complexe, se regasesc in aer, apa si in sol. Ploile acide sunt tot mai dese, ca urmare a prezentei dioxidului de sulf din aer, datorita dezvoltarii proceselor termice si a utilizarii unor combustibili inferiori; sunt evacuate in atmosfera importante cantitati de oxizi de azot, de carbon, negru de fum, saruri si oxizi ai metalelor, antrenate de gazele de ardere, produse cu efecte daunatoare asupra vegetatiei, in general, si direct sau indirect asupra omului. 
In trecut natura reusea pana la urma sa refaca padurile taiate, vantul care unfla valile, raurile care puneau in miscare rotile, deci sursele de energie utilizate de civilizatiile agricole erau regenerabile.
Odata cu sporirea populatiei terrei, ce a decurs paralel cu perfectionarea organizarii sociale si, in special odata cu dezvoltarea industriei, a transporturilor mecanizate din ultimele doua secole, incercarea omului de a domina in lupta aspra cu natura, de a-i smulge lacom bogatiile ascunse, incepe sa aiba tot mai mult succes. Peste un miliard si jumatate din populatia actuala a Terrei apartine civilizatiei industriale.
Industrialismul a fost mai mult decat cosuri de fabrica si linii de asamblare. A fost un sistem social multilateral si bogat care a influentat fiecare aspect al vietii omenesti. Cresterea economica, enorm accelerata, se bazeaza in majoritate nu pe surse regenerabile de energie, ci pe energia cheltuita prin folosirea combustibililor fosili, neregenerabili: carbuni, titei, gaze naturale.
Problema rezidurilor activitatilor umane a luat proportii ingrijoratoare, prin acumularea lor provocand alterarea calitatii factorilor de mediu. Aceste alterari sunt cauza unor dezechilibre in fauna, flora si in sanatate si bunul mers al colectivitatii umane din zonele supraaglomerate.
Prin accelerarea ritmurilor de dezvoltare, bazata pe consumarea resurselor neregenerabile de energie, s-a ajuns, in unele tari industrializate, la un grad de bunastare ridicat, constatandu-se practic ca apare, cu iminenta, amenintarea consecintelor actiunii umane asupra mediului, poluarea lui la nivel global.
Deteriorarea mediului ambiant este cauzata de: existenta prea multor automobile, avioane cu reactie si nave de mare tonaj, a prea multor fabrici care functioneaza dupa tehnlogii vechi, poluante, mari consumatoare de materii prime, apa si energie, fenomene care sunt determinante, in ultima instanta, de necesitati crescand ale unei populatii aflate in stare de explozie demografica si indeosebi de existenta marilor aglomerari urbane.
Asigurarea unei calitati corespunzatoare a mediului, protejarea lui -  ca necesitate supravietuirii si progresului -  reprezinta o problema de interes major si certa actualitate pentru evolutia sociala. In acest sens, se impune pastrarea calitatii mediului, diminuarea efectelor negative ale activitatii umane cu implicatii asupra acestuia.
Poluarea si diminuarea drastica a depozitelor de materii regenerabile in cantitati si ritmuri ce depasesc posibilitatile de refacere a acestora pe cale naturala s-au produs dezechilibre serioase ecosistemului planetar.
Protectia mediului este o problema majora a ultimului deceniu dezbatuta la nivel mondial, fapt ce a dat nastere numeroaselor dispute intre tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare. Acest lucru a impus infiintarea unor organizatii internationale ce au ca principale obiective adoptarea unor solutii de diminuare a poluarii si cresterea nivelului calitatii mediului in ansamblu.
Cercetarile amanuntite legate de calitatea mediului, de diminuarea surselor de poluare s-au concretizat prin intermediul unui ansamblu de actiuni si masuri care prevad: 
-  cunoasterea temeinica a mediului, a interactiunii dintre sistemul economic si sistemele naturale; consecintele acestor interactiuni; resursele naturale trebuiesc utilizate rational si cu maxim de economicitate;
-  prevenirea si combaterea degradarii mediului provocat de om, dar si datorate unor cauze natural;
-  armonizarea intereselor imediate si de perspectiva ale societatii in ansamblu sau a agentilor economici privind utilizarea factorilor de mediu;
Pentru protejarea mediului, in primul rand trebuie identificate zonele afectate, evaluat gradul de deteriorare si stabilite cauzele care au produs dezechilibrele respective.
In ceea ce privesc modalitatile de protejare trebuie solutionate trei categorii de probleme:
-  crearea unui sistem legislativ si institututional adecvat si eficient care sa garanteze respectarea legilor in vigoare;
-  evaluarea costurilor actiunilor de protejare a mediului si identificarea surselor de suportare a acestora;
-  elaborarea unor programe pe termen lung corelate pe plan national si international referitor la protejarea mediului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Influenta sticlei asupra mediului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. https://msd.com.ua/sovremennoe-steklotarnoe-proizvodstvo/ekologicheskie-problemy-proizvodstva-stekltary/;
2. https://www.bibliofond.ru/view.aspx?id=485467#text;
3. https://studbooks.net/879190/ekologiya/poslednie_razrabotki;
4. https://www.dmmt.ro/uploads/files/Brosura_ResurseDinDeseuri.pdf;
5. http://ecomagnific.ro/curiozitati.html;
6. https://www.sigurec.ro/ro/despre-sigurec/reciclez1/reciclarea-sticlei.html;
7. http://www.creeaza.com/legislatie/administratie/ecologie-mediu/POSIBILITATI-DE-VALORIFICARE-A634.php;
8. https://ro.wikipedia.org/wiki/Sticl%C4%83;
9. http://www.scritub.com/stiinta/chimie/STICLA1051121811.php;
10. https://www.descopera.ro/dnews/2738079-bizarele-proprietati-ale-sticlei;
11. https://marianamuntean.wordpress.com/2013/02/19/producerea-sticlei/;
12. https://works.doklad.ru/view/WlU0NV0yihY.html;
13. https://cyberleninka.ru/article/n/himicheskaya-korroziya-stekloboya-i-othodov-steklyannoy-tary-kak-faktor-negativnogo-vliyaniya-na-okruzhayuschuyu-sredu;
14. https://vtorothody.ru/pererabotka/stekla.html.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!