Impactul tehnologiei informatice asupra organizatiei

Extras din referat Cum descarc?

Intr-o sinteza a cercetarilor de psihologie sociala avand ca obiect impactul tehnologiei
informatice asupra comunicarii organizationale, Shulman, Penman si Sless (1990) disting trei grupe de cercetari, dupa ipoteza pe care fiecare grupa a urmat-o. Tehnologia
informatiei a fost vazuta, respectiv: 
(1) ca substitut al functiilor si proceselor comunicarii;
(2) ca inovator de functii si procese de comunicare 
(3) ca determinant contingential al comunicarii organizationale.
Tehnologia informatiei ca subiect al functiilor
si proceselor comunicarii
In deceniul opt cercetarile introducerii tehnologiei informatice in organizatii s-au axat pe
depistarea situatiilor si modalitatilor in care tehnologia informatica ar putea fi un
substitut, mai putin costisitor, al comunicarii fata in fata. Nu s-a facut prezumptia ca ea ar fi o comunicare mai buna. Tehnologia informatica aduce - conform acestei conceptii - un alt "mod" sau "canal" de comunicare. In cercetarile experimentale, de laborator, practicile de comunicare fata in fata, sedintele, in special, au fost luate drept standarde in raport cu care erau evaluate rezultatele tehnologiei informatice. Orice system tehnologic care ducea la rezultate asemanatoare acestor standarde era considerat eficient.
Rezultatele acestui fel de cercetari s-au dovedit dependente de metoda utilizata si, in
consecinta, dificil de replicat. In plus, aplicarea datelor obtinute in laborator in organizatii a dus la rezultate diferite. Diferentele au fost, de regula, atribuite complexitatii contextului real al comunicarii. Shulman si Penman (op. cit.) considera, insa, ca rezultatele sunt nesustinute de practica organizationala, din cauza ipotezelor si metodelor acestor cercetari. Pornind de la ideea ca tehnologia informatica substituie comunicarea fata in fata, in studiul ei s-a procedat la reducerea pe cat posibil a problemelor acestei substitutii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul tehnologiei informatice asupra organizatiei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!