Imbunatatirea Sistemului de Gestionare a Deseurilor

Extras din referat Cum descarc?

Procesul de consultare:
Procesul de consultare va incepe o data cu crearea grupului de lucru pentru elaborarea acestei propuneri de politica publica. Partile implicate in procesul dat au cuprins urmatoarele: structuri guvernamentale, neguvernamentale, companii: Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (Directia analiza, monitorizare si evaluare a politicilor; Directia prevenirea poluarii si managementul deseurilor; Sectia managementul deseurilor si substantelor chimice; Fondul Ecologic National);Garda de
Mediu; Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Ministerul Economiei; Serviciul
Vamal (Sectia expertiza marfurilor); Uniunea pentru Valorificarea Deseurilor -
,,Pentru o Romanie Curata"; Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Ambalaje si Marfuri in Ambalaje ,,APIAMA";
In procesul analizei problemei si a optiunilor propuse pentru solutionarea problemei se vor organiza 3 sedinte ale grupului de lucru. Suplimentar, vor fi efectuate consultari cu reprezentatii Asociatiei Romane pentru Ambalaje si Mediu, in vederea discutarii modalitatilor de gestionare a ambalajelor si deseurilor de ambalaje.
In data de 24 iunie 2013 va fi organizata prima intalnire cu reprezentantii asociatiilor partenere, avand ca tema de discutii colectarea deseurilor. Vor fi formulate
si o serie de propuneri care care vor fi integrate in Propunerea de politica publica (de ex., o parte din containerele existente pe actualele platforme de colectare, pot fi utilizate pentru colectarea deseurilor de plastic sau hartie/carton; acestea trebuie marcate si evidentiate in mod corespunzator, prin vopsire in culoare specifica sau inscriptionare);
In perioada 8-11 iulie 2013 se va desfasura un studiu sociologic pe un esantion de 200 de locuitori pe resedinta de judet in cadrul caruia responsabili au fost consultati cu privire la cele mai potrivite masuri de interventie in ceea ce priveste colectarea deseurilor.
De asemenea, la data de 25 octombrie 2013, va fi organizata o sedinta de consultare cu participarea partilor interesate.
Etapele procesului de politica publica:
Imbunatatirea sistemului de gestionare a deseurilor
1.Institutia initiatoare:
Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice
2. Stabilirea agendei
In urma controalelor, a datelor statistice precum si a sesizarilor din partea initiatorului proiectului Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice respectiv a grupurilor de interes care au luat la cunostinta situatia deseurilor din Romania, au decis includerea pe agenda de prioritati aceasta problema cu care se confrunta Romania, in vederea elaborarii unei politici publice.
3. Definirea problemei:
a) Identificarea problemei
Ambalajele reprezinta o necesitate in vederea protectiei unui produs/lot de produse prin mentinerea calitatii si integritatii pe timpul manipularii, transportului, depozitarii, desfacerii si consumului, precum si prin inlesnirea acestor operatiuni. Cu toate acestea, ambalajele date duc la formarea unor cantitati impunatoare de deseuri solide.


Fisiere in arhiva (1):

  • Imbunatatirea Sistemului de Gestionare a Deseurilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!