Îmbunătățirea Sistemului de Gestionare a Deșeurilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Procesul de consultare:

Procesul de consultare va incepe o data cu crearea grupului de lucru pentru elaborarea acestei propuneri de politica publica. Partile implicate in procesul dat au cuprins urmatoarele: structuri guvernamentale, neguvernamentale, companii: Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (Directia analiza, monitorizare si evaluare a politicilor; Directia prevenirea poluarii si managementul deseurilor; Sectia managementul deseurilor si substantelor chimice; Fondul Ecologic National);Garda de

Mediu; Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Ministerul Economiei; Serviciul

Vamal (Sectia expertiza marfurilor); Uniunea pentru Valorificarea Deseurilor -

,,Pentru o Romanie Curata"; Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Ambalaje si Marfuri in Ambalaje ,,APIAMA";

In procesul analizei problemei si a optiunilor propuse pentru solutionarea problemei se vor organiza 3 sedinte ale grupului de lucru. Suplimentar, vor fi efectuate consultari cu reprezentatii Asociatiei Romane pentru Ambalaje si Mediu, in vederea discutarii modalitatilor de gestionare a ambalajelor si deseurilor de ambalaje.

In data de 24 iunie 2013 va fi organizata prima intalnire cu reprezentantii asociatiilor partenere, avand ca tema de discutii colectarea deseurilor. Vor fi formulate

si o serie de propuneri care care vor fi integrate in Propunerea de politica publica (de ex., o parte din containerele existente pe actualele platforme de colectare, pot fi utilizate pentru colectarea deseurilor de plastic sau hartie/carton; acestea trebuie marcate si evidentiate in mod corespunzator, prin vopsire in culoare specifica sau inscriptionare);

In perioada 8-11 iulie 2013 se va desfasura un studiu sociologic pe un esantion de 200 de locuitori pe resedinta de judet in cadrul caruia responsabili au fost consultati cu privire la cele mai potrivite masuri de interventie in ceea ce priveste colectarea deseurilor.

De asemenea, la data de 25 octombrie 2013, va fi organizata o sedinta de consultare cu participarea partilor interesate.

Etapele procesului de politica publica:

Imbunatatirea sistemului de gestionare a deseurilor

1.Institutia initiatoare:

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice

2. Stabilirea agendei

In urma controalelor, a datelor statistice precum si a sesizarilor din partea initiatorului proiectului Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice respectiv a grupurilor de interes care au luat la cunostinta situatia deseurilor din Romania, au decis includerea pe agenda de prioritati aceasta problema cu care se confrunta Romania, in vederea elaborarii unei politici publice.

3. Definirea problemei:

a) Identificarea problemei

Ambalajele reprezinta o necesitate in vederea protectiei unui produs/lot de produse prin mentinerea calitatii si integritatii pe timpul manipularii, transportului, depozitarii, desfacerii si consumului, precum si prin inlesnirea acestor operatiuni. Cu toate acestea, ambalajele date duc la formarea unor cantitati impunatoare de deseuri solide.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Imbunatatirea Sistemului de Gestionare a Deseurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
2 878 cuvinte
Nr caractere:
16 589 caractere
Marime:
67.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
deseuri, economia
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!