Imbinari Sudate

Extras din referat Cum descarc?

Imbinarea sudata a unui ansamblu este partea formata din sudura si zonele invecinate acestuia. Indiferent de procedeul de sudare aplicat la executia imbinarilor sudate, sudura trebuie sa asigure rezistenta necesara constructiei respective, precum si continuarea de material.
La procedeele de sudare prin topire, sudura de imbinare se formeaza in general din metal de adaos, depus in rostul cusaturii, adica in spatial delimitat de marginile pieselor de sudat.
la procedeele de sudare prin presiune, sudura rezulta in urma intrepatrunderii materialelor celor doua piese in stare plastica sau de topire superficiala.
Formele si dimensiunile rosturilor sunt foarte importante pentru realizarea imbinarilor sudate de calitate; de aceea, pentru cele mai folosite procedee industriale rosturile sunt standardizate.
La stabilirea formei rostului se tine seama de grosimea si calitatea materialului tablelorprecum si energia calorica de sudare introdusa in unitatea de timp la aplicarea procedeului de sudare respective. La procedeele mecanizate sau automate, sudura este formata in cea mai mare parte din metalul de baza, iar in multe cazuri la tablele subtiri sau de grosime mijlocie nu este folosit metal de adios. In acest fel, pe langa ca se obtine o sudura mai omogena in raport cu materialul de baza, mai rezulta si alte avantaje: columul de prelucrare mai redus la piesele de sudat, consum mai redus de material de adaos, cost mai redus al imbinarii etc.
formele rosturilor sunt in functie de grosimea pieselor de sudat sau de pozitia lor dupa alaturarea acestora. In general, este economic ca rosturile san u fie prelucrate, adica marginile pieselor sa fie plane.
Tablele subtiri se sudeaza cu rostul in I, ceea ce se obtine prin simpla alaturare a materialelor neprelucrate. O imbinare des intalnita in constructiile sudate este imbinarea de colt (D), care rezulta dupa sudare, prin alaturarea pieselor neprelucrate cu laturile marginilor perpendiculare intre ele.
Pentru tablele si piesele de grosimi mari, in functie de procedeul de sudare aplicat, marginile se prelucreaza prin tesirea muchiilor in diferite forme.
Dupa tesire si prin alaturarea capetelor, se obtin diferite rosturi sau combinatii de rosturi: -rosturi in V, Y, X, U, K,  1/2 V etc; -combinatii de rosturi in V/I, U/V, 2Y etc.
Diferite rosturi sau combinatii se executa in functie de grosimea pieselor de sudat, de pozitia in spatiu, de clasa de executie a imbinarii etc.
Imbinarea tablelor suprapuse prin procedeele de sudare prin topire se realizeaza prin suduri de colt sau suduri in gauri, in functie de destinatia ansamblului sudat.
Formele dimensiunile rosturilor diferitelor imbinari se considera cele care rezulta dupa executarea sudurilor de prindere in vederea ansamblarii sau dupa pozitionarea si fixarea pieselor de sudat in dispozitivele de manipulare sau de asamblare inaintea operatiei de sudare.
In tara noastra, pentru diferite procedee de sudare ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Imbinari Sudate
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!