Glosar

Extras din referat Cum descarc?

1. Modele de simulari ale sistemelor urbane 
Sistemele urbane devin din ce in ce mai complexe precum si economiile urbane, structurile  si normele sociale  si politice, transportul  si alte sisteme de infrastructura si tehnologii elaborate.
Datorita resurselor insuficiente eficienta devine foarte importanta, si intr-un context democratic care implica existenta mai multor stakeholderi cu valori si prioritati contradictorii, nu este nici convenabil, nici potrivit sa te confrunti cu folosirea abuziva a resurselor, cu politicile de transport si cu investitii ca urmare a unor decizii izolate luate de catre planificatori sau birocrati in cadrul unei singure organizatii.
Modelele matematice si teoretice au fost indelung folosite in incercarea de a reduce complexitatea si de a inlesni intelegerea clara si concisa a unor aspecte ale structurii urbane. In timp ce valoarea modelelor teoretice faciliteaza o intelegere clara a unor principii prioritare ale dezvoltarii urbane, o mare parte din aceasta activitate devine prea simpla in ceea ce priveste ipotezele si prea abstracta pentru ca valoarea sa directa sa fie utila agentiilor pentru fundamentarea deciziilor pentru politicile specifice si investitii.
Modelele informatizate pentru simularea urbana si a utilizarii abuzive a resurselor au inceput sa fie dezvoltate si folosite in Statele Unite inca din anul 1960, in incercarea de a  integra mai multe nevoi operationale in cadrul planificarii si politicii decizionale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Glosar.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!