Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Modele de simulari ale sistemelor urbane

Sistemele urbane devin din ce in ce mai complexe precum si economiile urbane, structurile si normele sociale si politice, transportul si alte sisteme de infrastructura si tehnologii elaborate.

Datorita resurselor insuficiente eficienta devine foarte importanta, si intr-un context democratic care implica existenta mai multor stakeholderi cu valori si prioritati contradictorii, nu este nici convenabil, nici potrivit sa te confrunti cu folosirea abuziva a resurselor, cu politicile de transport si cu investitii ca urmare a unor decizii izolate luate de catre planificatori sau birocrati in cadrul unei singure organizatii.

Modelele matematice si teoretice au fost indelung folosite in incercarea de a reduce complexitatea si de a inlesni intelegerea clara si concisa a unor aspecte ale structurii urbane. In timp ce valoarea modelelor teoretice faciliteaza o intelegere clara a unor principii prioritare ale dezvoltarii urbane, o mare parte din aceasta activitate devine prea simpla in ceea ce priveste ipotezele si prea abstracta pentru ca valoarea sa directa sa fie utila agentiilor pentru fundamentarea deciziilor pentru politicile specifice si investitii.

Modelele informatizate pentru simularea urbana si a utilizarii abuzive a resurselor au inceput sa fie dezvoltate si folosite in Statele Unite inca din anul 1960, in incercarea de a integra mai multe nevoi operationale in cadrul planificarii si politicii decizionale.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Glosar.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 703 cuvinte
Nr caractere:
9 496 caractere
Marime:
19.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
urban, glosar
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!