Gicaforta File Din Poveste

Extras din referat Cum descarc?

A fost odata ca niciodata intr-o tara mult indepartata, cu resurse imbelsugata, de investitori uitata. Era o imparatie cum nu s-a mai vazut: mierea curgea din izvoare, toata lumea avea bani pe carti de credit, politistii aveau cel putin doua facultati, senatorii si deputatii nu luau mita si asa mai departe. Aceasta imparatie era condusa de un imparat frumos la chip si destept foc, pe nume Gheorghe. Si toata lumea era multumita cu cele 33 de canale de televiziune la care se uitau cu atat interes, pana intr-o zi cand s-a produs o tragedie inimaginabila: supusii alergau prin imparatie, ciocnindu-se unul de altul, femeile se adunasera la colt de strada incepand bocetul, copii nu voiau sa-si mai manance supa, toata aceasta dezordine pentru ca Rauceanu, zmeul, furase Cablul.
Cablul era obiectul fermecat fara de care lumea era privata de televiziune. Dar cine se pune cu Rauceanu, caci avea ochelari de soare, haina si pantaloni de piele, lanturi de aur si ghiuluri fermecate la maini. Imparatul Gheorghe, vazand ca imparatia se naruia si nemaiputand sta fara televizor trimise ravase prin orase si anunturi in ziare ca acela ce va rapune pe zmeu si va aduce Cablul inapoi va primi ca rasplata o excursie in Antalya jumatate din imparatie si mana singurului sau copil, adevarata fiica a Mamei Omida alias Venetia, care era frumoasa de-ti lacrimau ochii si-ti tremurau genunchii, si-ti era frica sa innoptezi cu dansa la palat (din aceasta pricina imparatul Gheorghe avea vila la Sinaia) , pe scurt, ziceai ca-I sora cu Betty cea Urata.
Curajosii feciori de crai nici nu se gandira sa incerce sa-l rapuna pe Rauceanu de frica rasplatii, dar printre ei se afla si unul mai tolomac, pe nume Gicaforta, care se hotari sa-si incerce norocul. Isi puse armura Stefanel pe el adidasii Nike (de doua milioane juma) in picioare, se sui in BMW-ul primit cadou de ziua lui, dadu casetofonul la maxxim in care era caseta cu Adi Minune si porni la drum. El calatori ca vantul si ca gandul pana a primit amenda pentru depasirea limitei de viteza, caci, vedeti era intr- o tara civilizata, fara gunoaie pe strada, iar faptul ca tatal sau era in guvrn nu insemna nimic; legea e lege si trebuie respectata. Si cum mergea incet, aproape la relanti, trecu pe langa o caruta, trasa de un magarus. Inauntru, Badea Vasile.
-Razi, tu, razi, Gicaforta, e model 70, dar unde mergi tu n-ai sa faci nimic fara mine. Auzind acestea viteazul il lua in masina si porni mai deperte. Cum mergeau ei pe drum, un om, nici prea scund nici prea nalt, vestitul Moflea, buticarul, il ruga sa-l duca pana-n Padurea Aurita, caci acolo sta o matusa care este bolnava si vrea sa-si faca testamentul, iar in schimb ii promise o guma Orbit, fermecata, cu care va putea sa urce, in zbor, muntele pe care se afla cabana lui Rauceanu.
Lui gicaforta I se facu mila mai ales cand auzi de cei cinci copilasi lipsiti de icre negre, si merse pana in Padurea Aurita, unde buticarul ii dadu guma promisa.
Se lasa seara peste vai ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Gicaforta File Din Poveste
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!