Extraterestrii

Extras din referat Cum descarc?

Intreaga istorie atestata a omenirii, este o succesiune nestavilita de invazii. Specia umana, indiferent de rase, pare sa-si fi iesit ritmic din matca specifica unei evolutii, pentru a se intinde dincolo de ceea ce cunoscuse la un moment dat. Fascinatia expansiunii nu a avut in istorie drept temei doar cunoasterea, ci, din pacate, cucerirea si supunerea prin jertfa si sange. Invazie, a invada, a cuceri - sant notiuni de-acum banalizate in istorie. Ne intrebam daca nu cumva fiinta inteligenta sau fiinte inteligente de pe alta planeta au din principiu aceasta enzima a invaziei. O idee pe cat de veche, tot pe atat de actuala, ne sugereaza ca omul nu este o fiinta terestra. Argumentele n-au lipsit, ele se mai aduna, inca. Prima ipoteza - planeta Marte ajunsa in stadiul de colaps, a fost parasita de locuitorii ei care s-ar fi stabilit pe Terra unde au gasit conditii prielnice vietii.
Cea mai fascinanta, mai socanta si mai ingrijoratoare ipoteza iata ca aduce in cronica universala a invaziilor fiinte extraterestre. Dupa ce omul a cucerit pe pamant tot ce era de cucerit, a sosit momentul ca terestrii cuceritori sa fie ei insisi cuceriti. Dar nu din arealul lor planetar, ci din cel extraplanetar. Mai intai pe faptul ca nimeni azi nu mai poate nega existenta si frecventa unor aparitii foarte concrete din spatiul extraterestru in atmosfera terestra. Tot ce a fost cu putin timp in urma prejudecata in domeniul ufologiei, s-a dovedit a fi realitate. Tot adevarat este ca aceste aparitii, controlate de la un moment dat de armata si blocate de mentiunea de secret militar, au iesit de sub rigori, adeseori fiind accesibile si profanilor, dar si cercetatorilor din domeniu neafiliati institutiilor militare. O intrebare pe care si-au pus-o observatorii competenti ai fenomenului ozenistic, este de ce acele fiinte bizare nu ne contacteaza. Astfel s-au nascut atatea fictiuni scenarizate, cum ar fi intalniri de anumite grade, pana la ultimul, care desemna posibilitatea noastra de a strange mana unui extraterestru. Intre fictiune si ipoteza a aparut insa ingrijorarea. De vreme ce ei, extraterestri, exista, ce investesc cu uriasa lor rabdare in cercetarea planetei noastre si a vietii, a civilizatiei oamenilor? Temporizarea dezamagitoare de-a nu ne chema la o masa a dialogului, a suscitat alte ipoteze, cum ar fi, spre exemplu, aceea a pregatirii planetei noastre pentru a o ocupa. Aceasta-i tema fricii multor observatori. S-a afirmat ca locurile preferate de fiintele bizare ar fi sub calotele glaciare - ceea ce ar insemna ca ei vin de pe o planeta mult mai rece decat a noastra. In general, locurile unde isi ascund navele, noua ni se par bizare (in sensul ca este vorba de zone nelocuite, nepopulate de oameni). Iar daca poate fi adevarat ca observarea de catre ei a Pamantului si a oamenilor, cu scopul probabil de a locui planeta, atunci este evident sau logic ca nu se gandesc sa ne fie vecini de convietuire, ci vor probabil sa fie unicii ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Extraterestrii - Varianta 2
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!