Etica si valori in asistenta sociala - Homosexualitate

Extras din referat Cum descarc?

Ce este homosexualitatea?
Homosexualitatea reprezinta atractia romantica, atractia sexuala sau activitatea sexuala intre membrii de acelasi sex sau gen.
Lesbianismul desemneaza atractia emotionala si de obicei erotica a unei femei pentru alte femei.
Transsexualism reprezinta constitutie psihologica particulara, caracterizata prin convingerea ferma a unei persoane ca ar apartine sexului opus si uneori dorinta obsedanta de a-si schimba sexul. 
Bisexualitatea este o orientare sexuala caracterizata prin atractie estetica si sexuala pentru ambele sexe (femei si barbati), care implica sau intretinerea de raporturi sexuale cu acestea. 
Transvestismul sau travestirea heterosexuala se caracterizeaza nu numai printr-o dorinta erotica de lunga durata sau episodica de a se imbraca si de a juca rolul unui subiect de sex opus. 
Personalitati remarcante
Cezar, faimosul lider al Romei Antice care i-a sucit mintile Cleopatrei, se spune ca ar fi intors capul si dupa barbati, drept pentru a fost numit "barbatul tuturor femeilor si femeia oricarui barbat".
Leonardo da Vinci a fost arestat pentru ca ar fi intretinut relatii sexuale cu un barbat de 17 ani. George Michael a confirmat ca este homosexual. A avut o relatie cu Anselmo Feleppa, care a decedat din cauza virusului HIV.
Elton John, este un cantaret, compozitor, cantautor si pianist englez, care este casatorit cu David Furnish si care are un baietel de aproape de doi ani cu ajutorul unei mame surogat.
Teorii biologice
A. Teoriile genetice considera ca sexualitatea umana este determinata genetic -  respectiv comportamentul homosexual este determinat de combinatia cromozomilor responsabili de stabilirea sexului
B. Teoriile hormonale -  sugereaza ca nivelul si tipul hormonal cauzeaza homosexualitatea. 
Teorii psihanalitice considera ca homosexualitatea este cauzata de patternurile (modelele) relationarilor din familia de origine.
Teoriile psihologice
Acestea sustin ca homosexualitatea este o conduita dobandita prin intermediul procesului de socializare sexuala.
Teoriile sociologice
1.Teoria anomiei afirma faptul ca homosexualitatea este un produs al presiunilor economice, comportamentul homosexual avand o natura utilitarista.
2. Teoria interactionismului simbolic considera ca homosexualitatea nu este altceva decat rezultatul etichetarii unei persoane ca fiind homosexuala.
Sanatate
Organizatia Mondiala a Sanatatii trage un semnal de alarma serios cu privire la actul homosexual, sustinand ca riscul de contaminare cu virusul HIV este atat de mare, incat nu ajunge doar folosirea unei protectii cu rol de bariera fizica. Toti barbatii homosexuali, care se angajeaza in relatii sexuale cu alti barbati, ar trebui sa urmeze un tratament profilactic pentru HIV/SIDA. 
Studiile spun ca riscul ca un barbat sa fie infectat cu virusul HIV creste de 20 de ori in momentul in care se angajeaza in relatii sexuale cu alt barbat, decat daca s-ar abtine.
De asemenea, daca vorbim la nivel mondial, homosexualitatea este o crima capitala in 5 tari si se pedepseste cu inchisoare in altele 70, ceea ce inseamna ca o proportie mare a populatiei cu risc crescut de infectie cel mai probabil nu va putea urma solicitarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Etica si valori in asistenta sociala - Homosexualitate.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!