Educatie Antreprenoriala

Extras din referat Cum descarc?

Motivatia muncii
Dezvoltarea biologica a omului este caracterizata de desfasurarea diferitelor activitati in urma carora se obtin bunuri si materiale.Prima data a fost consumatorul,iar prin activitatea desfasurata a devenit si producator.
Munca este o activitate fizica si intelectuala si este specifica numai omului deoarece este singurul care creeaza si concepe bunuri materiale.
Omul desfasoara o munca pe baza unor stimuli care au ca scop realizarea unor performante intr-un domeniu.Acesti stimuli sunt de 2 feluri:obiectivi(nivelul de pregatire profesionala,varsta,sexul,educatia morala si psihica,starea de sanatate) si subiectivi(climatul de lucru,un salariu echivalent cu valoarea muncii,respectarea pregatirii profesionale,protectia sanatatii la locul de munca,asigurarea platii dupa calitatea muncii).
Acesti stimuli pentru o persoana sunt intr-o legatura complexa si determina motivatia muncii.Adica angajarea la unloc de munca,executarea lucrarilor in timp si de calitate si o salarizare corespunzatoare.
Activitatile desfasurate de catre om au o complexitate diferita in functie de ramura de activitate,lucru specificat in fisa postului si carnetul de munca pe baza carora se stabileste valoarea salariului lunar,iar la incheierea varstei pentru munca valoarea pensiei.
Alegerea profesiei(carierei)
Omul in dezvoltarea sa parcurge diferite etape de varsta in vedereapregatirii profesionale.Mobilul pregatirii profesionale urmareste alegerea unei cariere in raport cu aptitudinile,pregatirea profesionala,atitudinile,varsta si starea sanatatii.
Formarea si alegerea carierei se realizeaza in 2 etape:
1.Etapa initiala se realizeaza in timpul studiilor scolare.
2.Etapa a doua o constituie cursurile de specializare care se organizeaza la institutii de specializare.
Cariera unei persoane depinde de:nevoi si motive,dar si de talente si valori(elemente care ii vor permite omului sa apuce o pozitie sociala care ii permite un trai decent si satisfacerea nevoilor personale).
Institutiile abilitate care realizeaza pregatirea profesionala in Romania sunt urmatoarele:Ministerul educatiei si cercetarii;Ministerul muncii;Scolile,Universitatile si agentii economici;Camera de comert;Asociatii profesionale sau firme particulare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Educatie Antreprenoriala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!