Previzualizare referat:

Extras din referat:

Drogurile contamineaza, corup, distrug indivizi si societati, curma vieti, dar pot sa destabilizeze si state, macinandu-le si dezechilibrandu-le mecanismele politice. Veniturile anuale obtinute de traficantii de droguri reprezinta 10 %din totalul comertului international de marfuri. In 1990 volumul global al traficului de droguri a insumat 750 de miliarde $. In anul 1990, cancelarul Germaniei Helmut Kohl afirma, bazat pe statistici, privind evolutia consumului de droguri in propria tara, ca aproximativ 1. 000 de toxicomani mor anual si ca 70. 000 de persoane recurg la droguri dure. Ca in 1990 consumul de stupefiante, sub diferite forme a provocat o crestere a mortalitatii cu peste 300%in comparatie cu 1989. Se pare insa ca cifra era cu mult mai mare.

DROG- inseamna materie prima de origine vegetala, animala sau minerala, care se foloseste la prepararea anumitor medicamente.

Drogarea are repercusiuni negative asupra organismului si inseamna administrarea exagerata de medicamente.

Drogurile sunt substante nocive si periculoase pe care toxicomanii le administreaza pentru a-si provoca stari halucinante si euforice. Drogurile induc consumatorului dependenta. Aceasta este starea psihologica si fizica exprimata prin dorinta nestapanita de a folosi drogul in scopul experimentarii unor noi stari psihologice sau fizice. Dependenta apare sub mai multe forme si anume: toleranta, obisnuinta, dependenta propriu-zisa. Toleranta este forma de dependenta fizica ce apare cand organismul se obisnuieste cu drogul, necesitand cantitati crescande pentru a obtine aceleasi efecte. Aceasta stare se inrautateste cand anumite droguri sunt folosite in doze mari si pe perioade lungi de saptamani si luni, caci impune folosirea lor tot mai frecventa. Cand folosirea drogului se intrerupe, apar reactii specifice: ameteala, dureri de cap, neliniste, transpiratie si somn agitat. Severitatea acestor simptome variaza in functie de drogul folosit.

Capacitatea drogurilor de a produce dependenta se studiaza prin experimente pe animale de laborator. Drogurile administrate repetat au un inalt potential spre abuz. Acestea sunt opiul, alcoolul, cocaina si barbituricele. Marijuana si halucinogele produc dependenta la oameni chiar daca acest efect nu apare totdeauna la animala de laborator. Efectele drogurilor sunt psihotrope, halucinogene, psihodisleptice, psiholeptice, psihoanaleptice. Cele psihodisleptice sunt cele mai periculoase, pentru ca deregland activitatea mentala, determina comportamente patologice. Drogurile psiholeptice deprima tonusul psihic si emotional, scad activitatea mentala, provocand stari de apatie. Drogurile psihoanaleptice, din contra, stimuleaza activitatea psihica, intelectuala si emotional. Combaterea drogurilor, indiferent de natura lor, constituie o preocupare importanta a fiecarui stat cat si pentru comunitatea mondial, in intregul ei. S-au creat in acest sens Divizia de Stupefiante din cadrul Secretariatului ONU (cu sediul la Viena) ...

Bibliografie:

,,Planeta albastra", Nr.41/2001

,,Planeta albastra", Nr.61/2003

,,Arborele lumii"

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Drogurile - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 112 cuvinte
Nr caractere:
5 966 caractere
Marime:
11.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
droguri, afectiuni
Predat:
la liceu
Sus!